Kmü Besyo’nun Özel Yetenek Sınavına Bin 647 Başvuru

Kmü Besyo’nun Özel Yetenek Sınavına Bin 647 Başvuru
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için öğrenci başvuruları sona erdi. Özel yetenek sınavıyla toplam 140 öğrencinin kabul edilec...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için öğrenci başvuruları sona erdi. Özel yetenek sınavıyla toplam 140 öğrencinin kabul edileceği yüksekokula bin 647 başvuru yapıldı.

Yapılan başvuruların belli kriterler çerçevesinde değerlendirilmesinin ardından 862 öğrencinin kabul edildiği özel yetenek sınavı BESYO Spor Salonunda 29-30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Özel Yetenek Sınavı Komisyon Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, sınavın bir önceki seneye göre daha fazla yenilik içerdiğini belirterek, “Online ortamda yapılan bin 647 başvurudan sporcu öz geçmiş puanlarının yüzde 100’ü ve YGS puanının yüzde 50’si dikkate alınarak yapılan ön elemeler sonucunda 862 öğrenci sınava dâhil olacak.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım sınavların önceki yıllarda olduğu gibi şeffaf ve adaletli bir sistemle yürütüleceğini söyleyerek sınavda uygulamaya konulacak yenilikler hakkında bilgi verdi. Yeniliklerin sadece öğrenci alımındaki ön eleme ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, "Bu yıl sınav sonuçları anında ilan edilerek çeşitli noktalara kurulacak ekranlara yansıtılacak. Aynı zamanda sınavlar akıllı telefonlar aracılığıyla da takip edilebilecek. Öğrencilerimiz ve aileleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında bulunan merkezi kafeteryadan sınavı izleyebilecekler. Sınava katılacak bütün öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.