Kmü İle Saint Petersburg Üniversitesi İkili Anlaşma İmzaladı

Kmü İle Saint Petersburg Üniversitesi İkili Anlaşma İmzaladı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Rusya’nın Saint Petersburg Devlet Üniversitesi (SPBSU) arasında ikili işbirliği ve değişim anlaşması imzalandı.

- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Rusya’nın Saint Petersburg Devlet Üniversitesi (SPBSU) arasında ikili işbirliği ve değişim anlaşması imzalandı.

Erasmus+, Mevlana ve Uluslararası İlişkiler projeleri kapsamında KMÜ ve Saint Petersburg Devlet Üniversitesi tarafından imzalanan işbirliği anlaşması ile iki üniversite arasında çeşitli araştırma projeleri, konferans ve sempozyumlar gibi akademik ve bilimsel aktiviteler gerçekleştirilecek. Bilimsel makale değişimi ve öğrenci değişimine de imkan sunacak olan ikili anlaşma 15 Ekim 2014 tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerli olacak. Saint Petersburg Devlet Üniversitesi, 1724 yılında Saint Peter tarafından kurulmuş dünyaca ünlü bir üniversite olup profesyonel bir eğitim kadrosuna sahip. Üniversitenin yedi mezunu Nobel ödülüyle ödüllendirilirken, 100’ü aşkın bilim adamı, sanatçı, politikacı bu üniversitede yetişti. Bunun yanı sıra Rusya Federasyonu Başkanlarından Vladimir Putin ve Dimitri Medvedev dahil birçok ünlü isim Saint Petersburg Devlet Üniversitesinden mezun oldu. Üniversitenin lisans, master ve doktora diplomalarının uluslararası geçerliliği bulunuyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) daha önce Avrupa’dan pek çok ülke ile ikili anlaşmalar imzalamıştı. Anlaşma yapılan Avrupa ülkeleri arasında İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Finlandiya, Yunanistan, İspanya, Portekiz, Almanya, Macaristan gibi ülkeler yer alıyor. KMÜ ayrıca ABD’nin New York Rochester şehrinde bulunan Nazareth Koleji ile anlaşma yaparak, Avrupa dışından bir ülkedeki üniversiteyle uluslararası işbirliği anlaşması imzalamıştı. ABD ve Avrupa üniversitelerinden sonra Rusya Saint Petersburg Devlet Üniversitesi bu coğrafyada ilk olma özelliği taşıyor.

KMÜ İLE SAİNT PETERSBURG ÜNİVERSİTESİ İKİLİ ANLAŞMA İMZALADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.