Kobani’de Çatışmalar Şiddetlendi

Kobani’de Çatışmalar Şiddetlendi
Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD VE YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Bölgede müttefik güçlerin savaş uçakları ise bomba yağdırdı.ABD güçleri önderliğindeki müttefik güçleri sabahın erken...

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD VE YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Bölgede müttefik güçlerin savaş uçakları ise bomba yağdırdı.

ABD güçleri önderliğindeki müttefik güçleri sabahın erken saatlerinde Kobani’de bulunan IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı. IŞİD güçleri ise top ve havan mermileri ile YPG güçlerine yönelik saldırılarını arttırdı. YPG güçleri ise havan mermileri ile saldırılara karşılık verdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın doğusunda yoğunlaşan çatışmalar ise yaklaşık 2 saat sürdü. Bombalamalar sırasında yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Öte yandan IŞİD çetelerinin sınırdaki Suriyelilerin araçlarına göz diktiği öğrenildi. Gece karanlığından yararlanarak Mürşitpınar Sınır hattının Suriye sınırında tutulan araçları çalmak isteyen silahlı militanların, araçların bulunduğu bölgeye çok yaklaştığı ve araçlarının yanında nöbet bekleyen Kobanilileri görmeleri üzerine ise bölgeye ateş açtığı ileri sürüldü. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.