Kocaeli'de Tarihi Ahşap Bina Yanarak Kül Oldu

Kocaelide Tarihi Ahşap Bina Yanarak Kül Oldu
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde “Tarih Koridoru” projesinin uygulandığı mahallede bulunan tarihi bir ahşap bina, çıkan yangın sonrasında kül oldu.

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinde “Tarih Koridoru” projesinin uygulandığı mahallede bulunan tarihi bir ahşap bina, çıkan yangın sonrasında kül oldu.

Sırrı Selim Paşa Konağı’nın hemen arkasındaki bulunan Hacıhasan Mahallesi'nde, yaklaşık 100 yıllık olduğu ifade edilen tarihi ahşap bina henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonucu kül oldu. "Kortel Konağı" veya "Yeşil Konak" olarak bilinen Av. Nuran Kortel'e ait olan yaklaşık 100 yıllık üç katlı ahşap binada 20.30 saatlerinde başlayan yangın, bir anda büyüyerek tüm binayı sardı. Yangını gören komşuların haber vermesi üzerine olay yerine İzmit ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dar sokaklar ve sokaklara park eden araçlar yüzünden ilerlemekte zorluk çeken itfaiye ekipleri, çok sayıda personelle yangına müdahale etti.

Çevredeki binalarda oturan vatandaşlar da yangının kendi binalarına sıçramaması için bahçe hortumu ile bina duvarlarını ıslattılar. İtfaiyenin müdahalesi sırasında ise yanan evin sahipleri yangını gözyaşları içerisinde izlediler. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik müdahalesi sonrasında yangın kontrol altına alınırken, tamamen kullanılamaz hale gelen binada yangının çıkış sebebini belirlemek için inceleme başlatıldı.

Öte yandan, binanın yandığı alanda geçtiğimiz aylarda yine tarihi bir bina olan ve koruma altına alınarak çevresine özel güvenlik görevlisi yerleştirilen 150 yıllık Portakal Hafız Efendi Konağı, yine belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonucunda kül olmuştu. Osmanlı Mebuslar Meclisi'nin İzmit mebusu olan Hafız Rüştü Efendi'ye ait olan ve 3 katlı olarak yapıldığı bilinen konağın 3 milyon liraya ihale edilerek, ilk yapıldığı yıllardaki gibi üç katlı ve 40 odalı hale gelmesi için restorasyon çalışması yapılacaktı.

KOCAELİ'DE TARİHİ AHŞAP BİNA YANARAK KÜL OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.