Kocaseyit’te Anlamlı Ziyaret

Kocaseyit’te Anlamlı Ziyaret
Kayseri’li İş adamları Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in doğduğu Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesini ziyaret ederek kahramanın torunlarına yiyecek ve giyecek yardımında bulundu.Bursa Janda...

Kayseri’li İş adamları Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in doğduğu Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesini ziyaret ederek kahramanın torunlarına yiyecek ve giyecek yardımında bulundu.

Bursa Jandarma Bölge Komutanlığının koordine ettiği yardım kampanyasına Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Seyfullah Saldık, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Balıkesir ve Havran’da görevli daire amirleri sivil toplum temsilcileri katıldı.

Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın kabri başında İl Müftüsü Turgut Açari ve Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından okunulan kur’anı kerim ile başlayan programın ikinci bölümü anıt müzede devam etti. Günün önemini belirten konuşmayı Havran Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Bekteş tarafından yapıldı.

Fatih Bekteş konuşmasında şunları söyledi. “Çanakkale Savaşlarının 100.yıl münasebetiyle bütün etkinlikleri coşku ile kutlamaktayız. Şüphesiz ki mevcudiyetimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimize, gazilerimize, Kahraman Yahya Çavuşlara, Ömer Çavuşlara ve Havranlı Seyit Onbaşı’ya borçluyuz. Çanakkale savaşlarının simge isimlerinden Kahraman Seyit Onbaşı sorumluluk alanımızda bulunması nedeniyle onu yad etmek vefa borcumuzu ödemek maksadıyla Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı koordinatörlüğünde Balıkesir Valiliği, Havran Kaymakamlığını destekleri ile bu sosyal yardım organizasyonunu gerçekleştirdik. Sosyal yardımlaşma kapsamında Kocaseyit Mahallesinde ihtiyaç sahibi ailelerine yiyecek giyecek ve ev malzemeleri okuldaki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri yardımı yapılmıştır. Bu kapsamda 150 aileye 243 öğrenciye yardımda bulunulmuştur. Engelli iki vatandaşımıza iki akülü araç verilmiştir. Tüm bu yardımlar iş adamı Şemsettin Nursaçan ve birlikte olduğu iş adamları tarafından karşılanmıştır.” Dedi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise yaptığı konuşmada “Kayserili iş adamları ve arkadaşları tarafından planlanan Kocaseyit’in torunlarına yardım programını başarıyla yerine getirdik. Bursa Jandarma Komutanlığı tarafından organizasyon edilen yardımlar inşallah amacına ulaşır.” dedi. Vali Yaman “Geçtiğimiz hafta yine Havran’a gelerek Çanakkale savaşlarının 100.yıl dönümü etkinliklerini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Bu günde yardım etmek için buradayız. Tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Kayseri’li iş adamlarımıza, Şemsettin Nursaçan nezdinde duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Hayır sever İş adam Şemsettin Nursaçan ve Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in torunu Muhammet Yıkar’ın konuşmalarından sonra program sona erdi. Vali Yaman hayırsever Şemsettin Nursaçan’a günü anısına Kocaseyit heykeli takdim etti. Kocaseyit’li iki engelli vatandaşa Vali Mustafa Yaman akülü araçlarını teslim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Protokol Havran Belediyesi tarafından düzenlenen Hocazade Konağı bahçesindeki öğle yemeği sonrası ilçe pazarını gezdi. Vatandaşlar ve esnaf ile görüşen Vali Yaman ve beraberindeki heyet Havran’dan ayrılarak Balıkesir’e hareket etti.

KAYSERİ'Lİ İŞ ADAMLARI ÖNCEKİ GÜN ÇANAKKALE KAHRAMANI KOCASEYİT'İN DOĞDUĞU BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİ KOCASEYİT MAHALLESİNİ ZİYARET EDEREK KAHRAMANIN TORUNLARINA YİYECEK VE GİYECEK YARDIMINDA BULUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.