Kocasinan Belediye Başkanı Çelik'ten Pratik Bir Proje Daha

Kocasinan Belediye Başkanı Çelikten Pratik Bir Proje Daha
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplanan hayvan atıklarının ekonomik değere dönüştürülmesi için biyogaz tesisi kurarak elektrik üreteceklerini söyledi.

- Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplanan hayvan atıklarının ekonomik değere dönüştürülmesi için biyogaz tesisi kurarak elektrik üreteceklerini söyledi.

Kocasinan'ın 116 mahallesinden 40 kadarının büyükbaş ve kanatlı hayvan üretimiyle uğraştığını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Bu durum Kocasinan'ın bir gerçeğidir. Tarımsal anlamda Kocasinan'a ekonomik değer katan mahallelerimiz var. Buralarda bir tarafta tarım yapılırken bir tarafta da büyükbaş hayvancılık ve tavukçuluk işletmeleri oldukça fazla. Biz bunu önemli bir değer olarak görüyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğumuz işlerden biri de hayvan atıklarının değerlendirilmesi oldu. Ayrıca Kayseri’ye gelen biri uçaktan indiği andan itibaren hissettiği kokunun giderilmesi gerekiyor. Bu, şehrimizin imajını olumsuz etkileyen bir durumdu. Çevremizi büyükbaş ve kanatlı hayvan atıklarından temizlerken bu atıkları nasıl ekonomik değere dönüştürebiliriz diye konuyu irdeliyor ve araştırıyoruz. Bu konuda uzman danışmanlık şirketleriyle görüşüyoruz" dedi.

Kocasinan'ı hayvancılık konusunda doğu ve batı ekseninde 2 bölgede değerlendirdiklerine dikkat çeken Başkan Çelik," Hayvansal atıkları, biyogaz tesisi yaparak elektrik enerjisi üretelim düşüncesiyle çalışmalar yaptık. Şu andaki mevcut kapasiteye baktığımızda oldukça iyi bir potansiyelimizin olduğunu gördük. 80 bin büyükbaş, 2 milyon tavuk bulunan işletmelerimizin olduğunu düşünürsek bu atıklarla ürettiğimiz elektriği ekonomik bir değer olarak Kocasinan'a kazandırmış olacağız. Bu atıkların ıslahı ve ekonomik değere dönüştürülmesi için danışmanlık şirketleriyle yaptığımız görüşmelerin nihai raporu çıktı. Biyogaz tesisi kurarak elektrik üreteceğiz. Bu işi bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz. Nasıl ki vatandaşlarımızın evinin önündeki çöpü alıyorsak, bu işletmelerin hayvansal atık problemlerini de halletmemiz gerekir. Bu konuda yaptığımız tüm çalışmalarımızı nihai hale getirdiğimizde kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Çelik ayrıca, "Doğu ve batı taraftaki mahallelerimizi ikiye ayırdığımızda özellikle Elagöz, Akin, Hasanarpa, Güneşli ve Yazır bölgemizde çok miktarda tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan işletmelerimiz var. Aynı şekilde Oymağaç’tan Beydeğirmeni ve Düver’e kadar uzanan alanda da yine hayvancılık işletmelerimiz mevcut. Biz öncelikle bu hattaki hayvan atıklarının değerlendirilmesini baz almıştık ancak geldiğimiz noktada bu işletme sahiplerine bir yer bulunması gerekliliği ortaya çıktı. Bu sorunun giderilmesi adına da bir çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu işletme sahibi arkadaşların bir araya toplanabilecekleri, birlikte iş yapabilecekleri, organize olabilecekleri yer temin etme çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor" ifadelerini kulandı.

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK'TEN PRATİK BİR PROJE DAHA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.