Köktaş: “Eğitimin Teknolojik Alt Yapısını Geliştirdik”

Köktaş: “Eğitimin Teknolojik Alt Yapısını Geliştirdik”
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, AK Parti iktidarı ile birlikte eğitimde köklü reformlar yapıldığını, fiziki ve teknolojik alt yapısının geçmişle mukayese edilemeyecek oranda iyileştiri...

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, AK Parti iktidarı ile birlikte eğitimde köklü reformlar yapıldığını, fiziki ve teknolojik alt yapısının geçmişle mukayese edilemeyecek oranda iyileştirilip, geliştirildiğini söyledi.

AK Parti’nin, eğitimi kalkınmanın temel aracı olarak gördüğünü, bu nedenden dolayı bu alana ilişkin hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, “İktidarımız ile birlikte eğitimdeki sıkıntıları düzeltmek amacıyla bir yandan altyapıya yönelik önemli yatırımlar yaparken diğer yandan da eğitim sistemi ile ilgili köklü reform ve düzenlemeler gerçekleştirildi” dedi.

Gençlerin daha iyi ortamlarda ve şartlarda eğitim görebilmesi için eğitimin fiziki ve teknolojik altyapısını iyileştirip geliştirdiklerini ifade eden Köktaş, “Geleceğimizin teminatı gençlerin daha iyi ortamlarda ve şartlarda eğitim görebilmeleri için hükümetlerimiz döneminde eğitimin fiziki ve teknolojik alt yapısını geçmişle mukayese edilemeyecek oranda iyileştirilip geliştirdik. Zorunlu eğitimi, 3 kademeli olmak üzere 12 yıla çıkardık ve müfredatı bu doğrultuda yeniledik. Taşımalı eğitim, şartlı eğitim yardımları, ücretsiz ders kitabı temini gibi uygulamalar ve okullaşma yönündeki özel projeler yoluyla eğitimin tüm kademelerinde, özellikle de kız çocuklarının okullaşma oranlarında ve ortalama eğitim süresinde artış sağladık. Öğretim elemanları, öğretmenler ile yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için başörtüsü serbestliği getirdik” diye konuştu.

Üniversitelere girişteki kat sayı uygulamasını kaldırdıklarının altını çizen Köktaş, “Uygulanan katsayı zulmüne son verdik. Meslek ve İmam Hatip Liselerine uygulanan katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırdık. Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerini isteğe bağlı seçmeli dersler olarak müfredata dahil ettik. Eğitim sistemimizde özgürlükler yönünde attığımız adımların yanı sıra fiziki altyapı açısından da önemli gelişmeler sağladık. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2002 döneminde toplam bütçesini 8’e katlayarak 7.4 milyar TL’den 2015 yılında 62 milyar TL’ye çıkardık. 2005 yılında başlatılan şartlı nakit yardımından yararlanan öğrenci sayısını, 2014 yılında 2.4 milyona ulaştırdık. 2003 yılından itibaren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine toplamda 1.9 milyar adet ücretsiz kitap dağıtımı yaptık” şeklinde konuştu.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI FUAT KÖKTAŞ, AK PARTİ İKTİDARI İLE BİRLİKTE EĞİTİMDE KÖKLÜ REFORMLAR YAPILDIĞINI, FİZİKİ VE TEKNOLOJİK ALT YAPISININ GEÇMİŞLE MUKAYESE EDİLEMEYECEK ORANDA İYİLEŞTİRİLİP, GELİŞTİRİLDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.