Komedi Gibi Soygun

Komedi Gibi Soygun
Adana’da maskeli 2 kişinin tabanca ve pompalı tüfekle gerçekleştirdiği soygun, komedi filmlerini aratmadı.Önce kapıyı, sonrasında ise kasayı açamayan silahlı ve maskeli şahıslar soygun yapmaya çalışır...

Adana’da maskeli 2 kişinin tabanca ve pompalı tüfekle gerçekleştirdiği soygun, komedi filmlerini aratmadı.

Önce kapıyı, sonrasında ise kasayı açamayan silahlı ve maskeli şahıslar soygun yapmaya çalışırken bir çift hiçbir şey olmamış gibi alışveriş yapmaya devam etti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahallesi Şakirpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Orhan Y. (27), Enver A. (18), T.K. (17) ve G.K.’yı (15), HDP’nin, "Sokağa çıkın" çağrısı sırasında çıkan olaylardan faydalanarak mahallelerinde bulunan bir marketi soymak için plan yaptı. G.K, Enver A. ve T.K ile motosikletli olarak Şakirpaşa Caddesi’ne geldi. Sokakta bekleyen zanlılar yüzlerini kar maskesiyle kapatırken, biri eline tabanca diğeri de pompalı tüfeği alarak yavaş adımlarla markete doğru gelmeye başladı. Yolda onlarca insan olmasına rağmen zanlılar önce yavaş yavaş caddenin ortasına kadar, sonra da koşarak marketin önüne geldi.

YANLIŞ KAPIYI AÇMAYA ÇALIŞTILAR

Zanlılar markete gelirken, motosikletli bir kişi marketin önüne park edip araçtan indi. Bu arada zanlılar müşteri çıkış kapısına yöneldi ancak müşteri çıktıktan sonra kapıya yetişemedikleri için içeri giremedi. Bunun üzerine pompalı tüfekli şahıs içeri doğru tüfeğini doğrultup kapıyı açmalarını istedi ancak market görevlileri kapıyı açmayarak içeri doğru kaçtı. Bu sırada market içinde bulunan müşteriler alışveriş yapmaya devam etti. Kapıyı açtıramayan zanlılar, bu sefer giriş kapısına yöneldi ancak buradan da kasaya gitmek uzun süreceği için girdikleri yerden geri çıktılar. Bu sırada motosikletli şahıs bütün bu olanları izledikten sonra motosikletine binip kaçtı. Bu arada markette alışveriş yapan 2 kişi kapıdan çıkınca zanlının biri içeri girdi, diğeri de kapıda bekledi.

ALIŞVERİŞ YAPAN KARI KOCA SİLAHLI SOYGUNCUYA HİÇ ALDIRMADI

Tabancasıyla içeri giren yüzü kar maskeli şahıs, hemen kasanın yanına geçti. Zanlı kasayı açıp para almak istedi ancak kasayı bir türlü açamadı. Bu arada bir karı koca markete girerek soyguncunun önünde alışveriş yapmaya başladı. Kar maskeli eli tabancalı şahıs, bir o kasaya bir bu kasaya giderken çift hiçbir şey olmamış gibi soyguncuya rağmen alışverişe devam etti. Soyguncu ise açamadığı kasanın birini yerinden söküp kucağına alarak marketten çıkıp arkadaşıyla birlikte kaçtı. Alışveriş yapan çift de hiçbir şey olmamış gibi alışverişine devam edip aldıklarının parasını ödemek için kasaya geldi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

POLİS 2 ZANLIYI GÖRÜNTÜDEN TESPİT EDİP YAKALADI

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, bu görüntüleri izleyerek market soygununu gerçekleştiren zanlıların kimliğini belirledi. Şafak vakti zanlıların evine yapılan baskında G.K. ile Orhan Y. yakalandı. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. G.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Orhan Y. Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.