Komşuda Syrıza Taraftarlarının Sevinç Çığlıkları

Komşuda Syrıza Taraftarlarının Sevinç Çığlıkları
Yunanistan’da bugün yapılan genel seçimlerin ardından oy sayma işlemleri devam ederken, seçimi yüzde 36,5 ile önde götüren radikal sol koalisyon partisi Syriza taraftarları kutlamalara başladı.

- Yunanistan’da bugün yapılan genel seçimlerin ardından oy sayma işlemleri devam ederken, seçimi yüzde 36,5 ile önde götüren radikal sol koalisyon partisi Syriza taraftarları kutlamalara başladı.

9 milyon 800 bin seçmenin bulunduğu Yunanistan’da bugün seçmenler 20 bin oy merkezinde oylarını kullandı. İlk sonuçlara göre yüzde 36,5 ile seçimi önde götüren radikal sol parti olan Syriza taraftarları parti genel merkezinde toplanarak kutlamalara başladı. “Yunanistan’dan başlayarak Avrupa’yı değiştireceğiz” dövizleri taşıyan, Syriza bayrakları ile Syriza Lideri Alexis Tsipras posterleri taşıyan parti taraftarları şarkılar eşliğinde kutlamalara başladı.

İlk sonuçların açıklanmasıyla birlikte yüzde 27,7 oy alan Yeni Demokrasi Partisi Lideri ve Yunanistan’ın şu anki başbakanı Antonis Samaras mağlubiyeti kabul ettiğini açıkladı. Syriza Lideri Tsipras’ın başbakanlığına kesin gözüyle bakılırken Syriza’nın tek başına iktidar olabilmesi için 300 sandalyeli mecliste en az 151 milletvekiliyle temsil edilmesi gerekiyor. İlk sonuçlara göre Syriza 150 milletvekili çıkartabilirken bu sayının artabileceği de belirtiliyor. Eski Başbakanlardan Yorgo Papandreu’nun 3 yeni kurduğu Demokratlar Sosyalistler Hareketi Partisinin yüzde 3’lük seçim barajını aşamayıp meclisten milletvekili çıkaramaması durumunda Syriza’nın tek başına iktidara gelme şansı yüksek görünüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.