Konak’ta Parklar Yenileniyor

Konak’ta Parklar Yenileniyor
Konak Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine, kent peyzajını bozan ve kullanışsız hale gelen parklarda yenileme ve bakım çalışmalarına başladı.Konak Belediyesi, kent peyzajını bozan v...

Konak Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine, kent peyzajını bozan ve kullanışsız hale gelen parklarda yenileme ve bakım çalışmalarına başladı.

Konak Belediyesi, kent peyzajını bozan ve kullanışsız hale gelen parklarda başlattığı kapsamlı yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Zeytinlik Mahallesi’ndeki Tülay Aktaş Parkını yepyeni bir görünüme kavuşturan belediye ekipleri, son olarak Güzelyalı Semti’nde her gün binlerce kişiyi ağırlayan Mehmet Ali Akman Mahallesi’ndeki üç parkta çalışma başlattı.

Bölge halkından gelen yoğun talepler üzerine harekete geçen Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, toplam 5 bin 350 metrekarelik alanı kapsayan üç parkta kapsamlı bir bakım ve yenileme çalışmasına girişti. Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 parklarında yürütülen düzenlemeler kapsamında mevcut yeşil alanlar mevsime uygun ağaç ve çiçeklerle renklendirilirken, yeni yürüyüş yolları, spor ve oyun alanları yapılarak parklar daha kullanışlı hale getirilecek.

Vatandaşların parklardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yürüyüş yolları çoğaltılarak tartan pisti de yapılacağı belirtildi. Mehmet Ali Akman Parkı’nda bulunan ve bakımsız kaldığı için spor yaparken tehlike oluşturan basketbol sahası da, standartlara uygun hale getirilerek güvenli spor yapma imkanı sağlanacağı ifade edildi. Parktaki çocuk oyun alanları ve spor gruplarının da sayısı artırılarak, evcil hayvanı olan vatandaşlar içinse köpek oyun ve eğitim alanı oluşturulacağı kaydedildi.

KONAK BELEDİYESİ BÖLGE HALKINDAN GELEN YOĞUN TALEP ÜZERİNE, KENT PEYZAJINI BOZAN VE KULLANIŞSIZ HALE GELEN PARKLARDA YENİLEME VE BAKIM  ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.