Konferanstan "Irak’a Yardım" Çıktı

Konferanstan Irak’a Yardım Çıktı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin ev sahipliğinde düzenlenen "Irak için Barış ve Güvenlik Konferansı"nda Irak’a askeri yardım kararı alındı. 40’a yakın ülkenin katılımıyla Paris’te düzenlenen...

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin ev sahipliğinde düzenlenen "Irak için Barış ve Güvenlik Konferansı"nda Irak’a askeri yardım kararı alındı.

40’a yakın ülkenin katılımıyla Paris’te düzenlenen konferanstan Irak’a askeri yardımda bulunulması kararı çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, konferans sırasında Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyada güvenliğe tehdit oluşturan IŞİD’e karşı küresel müdahale çağrısında bulundu. Hollande, Kuzey Irak’ın bazı bölgelerini ele geçiren ve Suriye’de güç elde eden IŞİD’e karşı strateji hedefleyen konferansın açılışında konuştu. 40’a yakın ülkenin temsilcilerinin katıldığı konferansta konuşan Hollande, “Bu terör hareketi Suriye ve Irak’ta geniş bir alana yayıldı. Aynı zamanda bu terör örgütü sınırları yok sayarak devlet kurma arzusunda. Bu küresel bir tehdit olduğu için küresel bir cevabı olmalı” dedi. Hollande, “Bu konferansın tek bir amacı var. Irak, Ortadoğu ve dünya için büyük bir risk oluşturan IŞİD’e karşı mücadele eden Iraklı yeni yetkililere gerekli politik desteği sağlamak” diye konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum da yaptığı açıklamada, Ortadoğu’nun kalbinde şeriat kanunları adı altında halifeliğini ilan eden IŞİD’e karşı Paris’teki toplantıdan hızlı bir yanıt çıkacağını umduğunu söyledi. Masum, “Siz bize destek verin ya da vermeyin, IŞİD’in ilkesi bizi öldürmektir. IŞİD katliamlar, soykırımlar ve etnik temizlik uygulamıştır” dedi.

IŞİD’in İngiliz yardım görevlisi David Haines’ın başını keserek öldürmesini "korkakça bir cinayet" olarak nitelendirdiği olayı kınayan Hollande, bu olayın IŞİD’in tüm dünyaya karşı "korkunç örnek" teşkil ettiğini söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün 40’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen konferansa İran katılmadı. Türkiye’yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla aile fotoğrafı çekildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.