Konsolosluk Çalışanlarına, “Derhal Konsolosluğu Terk Edin” Mesajı Gönderilmiş

Konsolosluk Çalışanlarına, “Derhal Konsolosluğu Terk Edin” Mesajı Gönderilmiş
Almanya, Belçika ve Kanada’nın İstanbul konsolosluklarına zarf içinde gönderilen sarı renkteki toz maddesi alarma neden olurken, eş zamanlı olarak konsoloslukların personeline “Derhal konsolosluğu terk ediniz” yazılı bir e-mail gönderdiği ortaya çıktı.

- Almanya, Belçika ve Kanada’nın İstanbul konsolosluklarına zarf içinde gönderilen sarı renkteki toz maddesi alarma neden olurken, eş zamanlı olarak konsoloslukların personeline “Derhal konsolosluğu terk ediniz” yazılı bir e-mail gönderdiği ortaya çıktı.

Belçika, Almanya ve Kanada’nın İstanbul Konsolosluklarında güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarıldı. Konsolosluk personeli ve çalışanları tahliye edilirken, konsolosluk personellerine elektronik posta ile “Derhal konsolosluğu terk ediniz” yazılı bir email gönderildiği ortaya çıktı. Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda tahliye edilen ve adının açıklanmasını istemeyen görevli bir kadın, “Konsoloslukta çalışıyorum. Hepimize bir mail geldi; ‘derhal şu anda konsolosluğu terk ediniz’ diye. Çantalarımızı mantolarımızı bile almaya fırsat bulamadık. Hepimizi dışarıya çıkardılar. Konsolosluğun önünde toplandık. İçeriye bir zarf geldiği, zarfta bir toz olduğu ve tehlikeli olduğu söylendi. Şu an evlerimize gönderiliyoruz” diye açıklama yaptı.

Konsolosluklardaki alarm seviyesi yüksek düzeyde.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.