Konuşmalarında Türkiye’ye de değindi

Konuşmalarında Türkiye’ye de değindi
Kamuoyu desteğini kaybeden ve doğduğu Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde büyük oy kaybına uğrayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Eğer Türkiye'de darbe...

Kamuoyu desteğini kaybeden ve doğduğu Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde büyük oy kaybına uğrayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Eğer Türkiye'de darbe yapılıyor ve seçilmiş hükümet alaşağı edilmek isteniyorsa buna da karşı durmalıyız" dedi.

Uzun zamandır eleştirilen ve yapılan anketlerde destek oranı yüzde 42'lere kadar düşen Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. konuşmasında Türkiye'ye de değinen Merkel, "Eğer Türkiye'de fikir özgürlüğü yoksa bunu dillendirmemiz gerekir. Eğer Türkiye'de darbe yapılıyor ve seçilmiş hükümet alaşağı edilmek isteniyorsa buna da karşı durmalıyız. Eğer mültecileri insan kaçakçıların ellerine bırakıp onların denizlerde boğulmasını istemiyorsak, Avrupa'nın sınır güvenliğini sağlayacaksak mutlaka Türkiye ve diğer ülkelerle işbirliği yapmak zorundayız. Almanya'nın içinde bulunduğu AB-Türkiye anlaşmayı destekliyorum. Anlaşmadan sonra denizlerde boğularak ölümler bitmiştir. Afrika'dan gelen kaçak göçü durdurabilmek için Libya'ya ve diğer ülkelerle de Türkiye ile yaptığımız anlaşma gibi anlaşma yaparak mültecileri insan kaçakçıların elinden kurtarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Hristiyan Demokrat Parti CDU'nun Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde oy kaybı yaşayarak üçüncü parti konumuna düşerken aşırı ırkçı Almanya için Alternafif Partisi'nin (AFD) seçim başarısına dikkat çeken Merkel, seçimlerde her partinin oy kaybettiğini CDU'nun iktidarda olmasından dolayı ise daha fazla oy kaybına uğradığını belirtti. "Aşırıcı sağcı oyların artışı yalnızca CDU'nun sorunu değildir. Seçmenlerde mevcut partilere karşı güven kaybı var. Tekrar bu güveni kazanabilmek için her partinin çalışma yapması gerekiyor" diyen Merkel, Almanya'nın içinde bulunduğu sorunları çözmeye gücünün yettiğini dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.