Konuşması Sloganlarla Bölününce Tepkisi Gülmek Oldu

Konuşması Sloganlarla Bölününce Tepkisi Gülmek Oldu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisa’da partisinin seçim merkezi açılışında yaptığı konuşma ara ara bir partilinin sloganları ile kesildi. Arınç’ın sloganlara karşı verdiği tepkiler ise herkesi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisa’da partisinin seçim merkezi açılışında yaptığı konuşma ara ara bir partilinin sloganları ile kesildi. Arınç’ın sloganlara karşı verdiği tepkiler ise herkesi güldürdü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da partisinin İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Vekili İsmail Kadıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa Milletvekili adayları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Bülent Arınç’ı seçim merkezi önünde partililer davul ve zurna ile coşkulu bir şekilde karşıladı. Seçim merkezi açılışı öncesi Arınç’a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Seçimlere deredeyse 1 ay kaldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “30-35 gün sonra inşallah yine belki bu saatlerde oy kullanmamız bitecek. Akşam haberlerinde oy sonuçlarını izlerken en büyük zafer müjdesini inşallah Manisa’mızdan alacağız. AK Parti tek başına tekrar iktidar olacak. Buna en büyük katkıyı Manisa’mız vermiş olacak. Yan gelip yatmak ile bu iş nasıl oldu demekle iş başarmak mümkün değil. Biz hamdolsun 13 yıldır tek başımıza iktidardayız. Her girdiğimiz seçimden başarıyla çıkıyoruz. Ama bilelim ki her seçime de sonuna kadar asılıyoruz. Sanki ilk defa seçime giriliyormuş gibi, sanki ilk defa iktidarı kazanacakmışız gibi azimle çalışıyoruz. O yüzden de bu seçimlerde de nasıl başarılı olacağız. Bunun endişesini taşımadan, biz bunu hak etmeliyiz. Milletim bana yüzde 50’yi verdi. 3-4 sene evvel şimdi biz yüzde 50’nin üstüne talibiz. Bu kadar hizmet yaptık. Halkımıza anlatacağız, daha fazlasını yapacağız. Bunun sözünü vereceğiz. Milletimizin güveni bizim üstümüzde olacak” dedi.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

“Biz akıllı bir siyasi partiyiz” diyen Arınç, “Netice nasıl alınır, nasıl etkili siyaset yapılır, nasıl etkili bir propaganda yapılır, bunları bilmemiz lazım. Sadece orta sahada top çevirmekle netice alınmıyor. Netice almaya mecburuz. Hamdolsun Manisa geçtiğimiz son seçimlerde yüzde 50’yi buldu neredeyse. Yüzde 50’yi bulan 55’de bulur. Bu millet bizi seviyor, bize güven duyuyorsa bize destek olacaktır. Yeter ki biz buna layık olalım. HDP’ye soruyorsun yüzde 10 bandındayım diyor. Aşar mıyım aşamaz mıyım belli değil diyor. MHP’ye sorsan yüzde 17’ye bir çıksam bana yeter diyor. Öbürü yüzde 35’leri ilk defa söylemeye başladı. Buraya kadar yüzde 28’e ümidi yoktu. Al sana yüzde 30 diyelim. 30’lar 17’ler 10’lar bir partiyi iktidar yapar mı? Bunlarda iktidar olacak güç var mı. Niyet var mı, aklı var mı işbirliği var mı. Bunlar geçmişte neler yaptılar Allah aşkına. Ne zaman hükümette bulundular. En son DSP MHP ANAP hükümetine bakarsak, memleketi batıranlar onlar değiller miydi. 44 katrilyon banka batıklarının borcu onlar milletin sırtına yüklemedi mi. Esnaf perişan olmadı mı. İşsiz sayısı milyonları geçmedi” şeklinde konuştu.

PARTİLİNİN SLOGANLAR ATMASI HERKESİ GÜLDÜRDÜ

Arınç konuşmasının devamında bir partilinin sloganlar atması herkesi güldürdü. Arınç’ın konuşması sırasında uzaklardan “Türkiye seninle gurur duyuyor. Manisa seninle gururu duyuyor” diyen bir partilinin sloganları üzerine Arınç, partilinin sloganlarını anlamayarak, “Anam tutun şunu. Enişte mi diyor. Manisa mı diyor” dedi. Bunun üzerine herkes bu duruma güldü. Arınç ardından “Allah razı olsun. Ben de seninle gurur duydum” dedi.

Bülent Arınç ardından konuşmasına “İnşallah bizim işimiz hizmet” diyerek başlaması üzerine yine aynı kişi “AK Parti seninle gurur duyuyor” diyerek slogan attı. Arınç’ın “Ne diyor” diyerek etrafına bakması renkli görüntülere sahne oldu. “İşin tadı da tuzu da bunlar” diyen Arınç konuşmasına tekrardan devam etti.

“BÜTÜN OYUNLARI BOZACAĞIZ”

İşlerinin hizmet olduğunu vurgulayan Arınç, “Bunlar koalisyon kuracaklarmış. Memleketin başına dert olacak. Ben tek başıma iktidar olacağım de, millet sana oy versin. İktidar ol, elini öpelim. Ama ben şunla bunla koalisyon kuracağım. Düşünebiliyormusunuz CHP, HDP İLE, HDP MHP ile koalisyon kuracaklar. Memleket kurtulacakmış. Memleket batar yahu. Siz nasıl bir araya gelirsiniz. Bir araya gelirseniz ne yaparsınız. Birbirinizi yersiniz önce. Olan bize olur. 78 milyon insanı mahvedersiniz. Bak biz güzel insanlarız. Buradaki kadroya bir bakın. Buradaki kadrodan 10 tane hükümet çıkar. AK Parti kadroları güvenilir. Millete hizmet eder. İnşallah bu seçimide alacağız. Hem de en güçlü şekilde alacağız. Bütün oyunları bozacağız. Şunlar bir gitsin de memleket ne olursa olsun diye ellerini ovuşturanlar sevindirmeyeceğiz” diye konuştu.

Bülent Arınç konuşmasının ardından seçim merkezinin açılış kurdelesini kesti. Arınç Manisa’daki son programını olan seçim merkezinin açılışını gerçekleştirmesinin ardından Manisa’dan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.