Konya İş Dünyasından Teröre Ortak Tepki

Konya İş Dünyasından Teröre Ortak Tepki
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarını kınay...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarını kınayarak, teröre karşı yürütülen operasyonları değerlendirdi.

Konya iş dünyası olarak bugüne kadar ülkede kaos ortamı oluşturmaya yönelik her türlü eylemin karşısında durduklarını, bundan sonra da durmaya devam edeceklerini vurgulayan başkanlar, devletin huzur ve güven ortamını tesis etmeye yönelik attığı tüm adımları desteklediklerini ifade etti.

KTO, KTB ve KSO tarafından yapılan ortak açıklamada, “İş dünyası olarak en önemli önceliğimiz, ülkemizde güven ortamının, ekonomik ve siyasal istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesidir. Ancak 7 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir hükümetin kurulması için anayasal süreç işlerken, ülkemizde özellikle bir kaos oluşturmaya yönelik terörist girişimler olduğunu görmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan bu tür hain girişimleri kesinlikle kabul edemeyiz. Bu noktada devletimizin, yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı attığı tüm adımları destekliyoruz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye’nin terörden arınmış, güven ortamının güçlü bir şekilde tesis edildiği bir ülke olarak yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle terörün hain saldırıları neticesinde şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ayrıca nereden gelirse gelsin ülkemizin bekasını hedef alan teröre karşı Konya iş dünyası olarak ortak tepkimizi her zaman en sert şekilde göstereceğimizi, TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partilerin de ortak bir tepki göstermesini arzu ettiğimizi ifade etmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.