Konya’da Askeri Uçak Düştü: 2 Şehit

Konya’da Askeri Uçak Düştü: 2 Şehit
Malatya’dan sonra bir acı haber de Konya’dan geldi. Yine bir F-4 E 2020 tipi askeri uçak düştü, olayda 2 asker şehit oldu.Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı eğitim uçuşu için kalk...

Malatya’dan sonra bir acı haber de Konya’dan geldi. Yine bir F-4 E 2020 tipi askeri uçak düştü, olayda 2 asker şehit oldu.

Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan F-4E 2020 uçağı, saat 09.50 sıralarında Konya’da düştü. Kırsal alana düşen ve düşüş sebebi henüz belirlenemeyen uçaktaki 2 pilotsa şehit oldu. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

24 Şubat tarihinde Malatya’da da F-4E 2020 tipi iki uçak düşmüş ve 4 asker şehit olmuştu.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir’den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58’de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112’nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50’de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.