Konya’ya Şehit Ateşi Düştü

Konya’ya Şehit Ateşi Düştü
Mardin’in Dargeçit ilçesinde şehit olan polis memurlarından Konyalı Ahmet Akalın’ın baba ocağına ateş düştü. Mardin’in Dargeçit ilçesinde bu sabah PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcının zı...

Mardin’in Dargeçit ilçesinde şehit olan polis memurlarından Konyalı Ahmet Akalın’ın baba ocağına ateş düştü.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bu sabah PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu. Şehitlerden 22 yaşındaki Ahmet Akalın’ın Konya’nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi’nde bulunan baba evine ateş düştü. Cihanbeyli ilçesindeki bir şeker fabrikasında çalışan baba Mustafa Akalın, acı haberi Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocal ve Binbaşı Osman Saygılı’dan öğrendi. Şehidin babası acı haber üzerine Doğanhisar ilçesine hareket etti. Doğanhisar ilçesinde bulunan şehidin annesi Kamile Akalın’a ve yakınlarına da acı haber ilçe kaymakamı, ilçe jandarma komutanı, Doğanhisar belediye başkanı tarafından verildi.

Bahar ayında nişanlandığı öğrenilen şehit polis Ahmet Akalın’ın amca çocuğu olan Metin Akalın’nın da 1992 yılında Ağrı Doğubeyazıt’ta şehit olduğu ifade edildi. İlk görev yerinde şehit düşen Ahmet Akalın’ın kız kardeşi Semra Çarman’ın da kendisi gibi polis olduğu ve Adana’nın Kozan ilçesinde görev yaptığı belirtildi. 4 kardeş olan şehit Ahmet Akalın’ın evin tek erkek çocuğu olduğu da öğrenildi.

ŞEHİDİN YAKININDAN SİTEM

Şehidin yakını Nuri Akalın, Doğanhisar ilçesinin altıncı şehidi olduğunu belirterek, "Bundan 20 gün öncede şehidimiz vardı. Dün onun eşi de doğuma gitti. Devlet PKK’lıları ihbar edene para ödülü veriyor. Ben buradan alenen para istemeden ihbar ediyorum. Meclis’te 80 tane PKK’lı var. Silahın bir ucu doğuda, tetiği de Meclis’te. Devletimiz bir an önce buna çözüm bulsun. İş artık vatandaşlara kadar uzanıyor ve devletten çıktı. Yazık bu gençlere hep şehit veriyoruz" dedi.

Deştiğin Mahallesi’nde 3 hafta önce de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.