Köpek almak istiyorlardı dolandırıldılar

Köpek almak istiyorlardı dolandırıldılar
Ankara'da bir internet sitesinden köpek edinmek isteyen çift, parasını organize şekilde çalışan dolandırıcılara kaptırdı.

Ankara'da bir internet sitesinden köpek edinmek isteyen çift, parasını organize şekilde çalışan dolandırıcılara kaptırdı. Savcılığa başvuruda bulunan çift, başka insanların da bu tür dolandırıcılara kanmamaları için uyarılarda bulundu.

Bir internet sitesindeki ilandan buldukları köpeği sahiplenmek isteyen Bermal ve Kürşat çifti, sitede yer alan telefon numarasını arayarak köpeğin sahibi olduğunu iddia eden Eser adlı kişiye ulaştı. Köpeği veterinere bıraktığını belirten bu kişi, çifti Okay Oran isimli veteriner olduğunu iddia eden kişiye yönlendirdi. Okay isimli şahısla irtibata geçen Bermal Aybakar, köpeği almak için çok istekli olduğundan, kendini veteriner olarak tanıtan bu kişinin hesabına, köpeği göndermek için istediği 200 lirayı hemen yatırdı. Okay isimli kişi daha sonra tekrar çifti arayarak köpeğin pahalı bir tür olduğunu, bu yüzden sigorta yapılması gerektiğini söyleyerek, çiftten 500 lira daha istedi. Çift tereddüt etmeden 500 lirayı da dolandırıcının hesabına yatırdı. Parayı yatırmalarının ardından çifti bir sigorta şirketi üzerinden tekrar arayan dolandırıcılar, sigorta ücretinin sistemde bin lira olarak gözüktüğünü ve 500 lira daha yatırmaları gerektiğini söyleyerek, bunu "0850"li bir telefon numarasından kısa mesaj olarak çifte gönderdi. Durumdan şüphelenen Bermal Aybakar ve erkek arkadaşı Kürşat Şahin dolandırıcıların ısrarcı tavırları sonrası dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa başvurdu. Telefonlarında kayıtlı olan bir program sayesinde dolandırıcılarla yaptıkları tüm konuşmaları kayıt altına alan çift, bunları delil olarak savcılığa verdi.

Petshoptan köpek almak yerine, internetten sahiplenmeyi tercih ettiklerini belirten Bermal Aybakar, "Çünkü sokakta bir sürü hayvan mevcut, o yüzden sahiplenelim istedik. İnternet sitesinden birkaç tane yere baktık. Daha sonrasında bir ilan bulduk. İlandan Eser bey adında birinden köpeği sahiplenmek istediğimizi söyledik. Konuştuk, kendisi, "başka bir veteriner arkadaşıma yönlendireceğim sizi" dedi. Farklı bir numara verdi. Veterineri aradık, "Biz size pet arabasıyla köpeği yönlendireceğiz" dedi. Evimizin adresini aldı, telefon numaramızı aldı. "Yalnız bunun için 200 lira para yatıracaksınız" dedi. Köpeği Muğla Datça'dan göndereceklerdi. Daha sonra bankaya gittik. Bankaya gittiğimizde de bize, "Bu köpek pahalı bir köpek, biz buna sigorta yapacağız" dediler. "Pahalı bir köpek olduğu için 500 ile 5 bin arası bir para yatırın, biz bunun sigortasını yapıp ertesi gün size yönlendireceğiz" dediler. Daha sonrasında 500 lirayı yatırdık. "Sistem bin liralık yapmış, çünkü hayvanın önceki sahibi 2 bin 500 liralık bir sigorta yapmış. Parayı hemen geri yatıracağız size" dedi. Daha sonra 500 lirayı yatırdık bir 500 lira daha yatırın" dediler; sistem bin liralık sigorta yaptığı için. Yanlış, yalan olduğunu anladığımızda 500 lirayı da yatırmadık. Sürekli aramaya başladı, "Yatırıyor musunuz, yatıracak mısınız, bugün içerisinde yatırır mısınız" dediğinde biz dolandırıldığımızı anladık" ifadelerini kullandı.

Bermal Aybakar'ın erkek arkadaşı Kürşat Şahin ise, "Köpek almak istedik. Bu şahsiyetle görüşüp 500 lira parayı yatırdıktan sonra bize, bir sigorta şirketi ile anlaşması olduğunu söyledi. Sigorta şirketinin otomatik bin liralık bir sigorta yaptığını söyledi. Biz 500 lira yatırdıktan sonra bizden bir 500 lira daha istedi. Biz ondan sonra anladık dolandırıldığımızı. "Gece 00.00'a kadar yatırın yoksa sistem otomatik olarak paranıza el koyuyor" dedi. Birde 850'li bir numaradan mesaj attı. Sigorta şirketininmiş gibi. Bu mesaja da baktık, sahte bir mesaj. Sonra sigorta şirketini aradım "böyle bir poliçe var mı" diye. "TC'nize yapılmış bir poliçe yok" dedi. Arkadaşa parayı bize tekrar göndermesini istememize rağmen hiçbir şekilde parayı geri yatırmadı. Biz de savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu arkadaşın adı Okay Oran. İnternette araştırdığınızda birkaç kişiyi daha dolandırmış" diye konuştu. Şahin, süreci takip edeceklerini belirterek, "İnsanların buna inanmaması gerektiğini, para yatırmak istediklerinde yatırmamalarını rica ediyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.