Körfez’deki Kızıllık İle İlgili Açıklama

Körfez’deki Kızıllık İle İlgili Açıklama
İzmit Körfezi ve Karamürsel kıyılarında görülen kızıl renkli görüntüyle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yapıldı.Son günlerde İzmit Körfezi’nin bazı kıyı noktalarında görülen kızıl re...

İzmit Körfezi ve Karamürsel kıyılarında görülen kızıl renkli görüntüyle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yapıldı.

Son günlerde İzmit Körfezi’nin bazı kıyı noktalarında görülen kızıl renkli görüntülerin asıl nedeni, TÜBİTAK MAM tarafından numulerin analiz edilmesinin ardından belirlendi. Bu gün sona eren kızıl renkli görüntünün ani sıcaklık değişiminden kaynaklandığı ve yapılan analiz sonuçlarıyla yaşanan bilgi karmaşası son verildi.

Vatandaşların kızıl renkli görüntüleri kirlilik olarak algılaması üzerine, olayın yaşandığı noktalardan alınan numuneleri inceleyen TÜBİTAK MAM yetkilileri tabakanın oluşumunu biyolojik bir durumdan kaynaklandığını ortaya çıkardı. Gerçekleşen bu olayın en önemli sebebinin aşırı yağışlar sonucu karadan azot ve fosfor gibi besin elementlerinin deniz ortamına girerek fitoplankton türlerinin aşırı üremesine neden olmasından kaynaklandığını ifade eden yetkililer, bu doğal olayın, suyun rengini kırmızı, kahverengi, mavi veya yeşile dönmesine neden olduğunu dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.