Korhan Abay Eğitimle İlgili Düşüncelerini Paylaştı

Korhan Abay Eğitimle İlgili Düşüncelerini Paylaştı
Ünlü Sunucu Korhan Abay, İhlas Koleji’nin düzenleyeceği TEDxIhlasCollegeED konferansı öncesinde kendisiyle yapılan röportajda eğitimle ilgili düşüncelerini paylaştı.

- Ünlü Sunucu Korhan Abay, İhlas Koleji’nin düzenleyeceği TEDxIhlasCollegeED konferansı öncesinde kendisiyle yapılan röportajda eğitimle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Uzun yıllar mesleğinin zirvesinde kalan Abay, İstanbul’daki ofisinde yapılan röportajda sorulara samimi cevaplar verdi.

Türkiye’de, sekiz dilde profesyonel sunuculuk yapan ve bu parkurda tek kişi olan Abay, asıl mesleğinin oyunculuk olduğunu söyledi. “Son dönemlerde sunuculuğum epey ön plana çıktı. Hatta ilginçtir, o kadar dizi çekiliyor ama bana, çok ender teklif geliyor. Oyunculuğumu hatırlayan insan sayısı çok az” diyen Abay, dizi filmlere pek sıcak bakmadığı için bu durumu dert etmediğini söyledi.

Asıl işinin şu anda sunuculuk olduğunun altını çizen Abay, koştuğu kulvarda farklı özelliklerini kullanarak dünya üzerinde her zaman aranılan bir isim olmayı hedeflediğini belirtti. Sekiz dilde sunuş yapabilen kişi sayısının otuz veya kırk olduğunu belirten Abay, böyle bir sıralamanın içinde olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Sunuculuğun farklı bir dal olduğunu belirten Abay, bazı isimlerin sunuculuk yapmada zorlandığını ve bu sebepten onlarla arasında bir fark olduğunu vurguladı. Kendini, mesleğinde değişiklikler yapmaya adadığını söyleyen Abay, şahsi formatlarını oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Abay, kendisine yöneltilen “Öğretmenlik hiç yaptınız mı?” sorusunu ise “Öğretmenlik, benim çok saygıdeğer bulduğum bir iş. Ancak benim kişiliğime çok da uygun bir meslek değil. Çünkü ben, biraz tez canlı biriyim. Verdiğim şeyi çok çabuk istiyorum. Öğretmen daha sabırlı, pedagojik yaklaşımlara daha çok önem veren biri olmalı diye düşünüyorum.” diyerek cevapladı. Yaptığı programlarda eğitici ögelerin de bulunduğunu belirten usta sunucu, bunu bir görev olarak gördüğünü söyledi.

Konferansta yapacağı sunum hakkında ipuçları da veren Abay, üzerinde çalıştığı “Yarışmak” adlı projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu proje üzerinde on yıldır çalıştığını belirterek en büyük hayalinin bu projenin dünya televizyonlarında yayınlanması olduğunu da ifade etti.

Toplumun, düşünen bir sanatçısı olarak rüyasının; araştıran, düşünebilen bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi olduğunu söyleyen Abay, asıl sorunun, bunun gerçekten istenip istenmediği olduğunu vurguladı. Kapitalist düşüncede bunun istenmediğini savunan Abay, şu anda filmler, diziler vasıtasıyla bencil, kendi çıkarı için çalışan, paraya düşkün insanlar yetiştirildiğini ifade etti. İnsanın, dünyada niçin var olduğunu anlaması gerektiğini söyleyen Abay son olarak: “Bir obje gibi yaşamaktansa insanlara yararlı olan ve saygı duyan, objeleştirmeye karşı çıkan, buna isyan eden ve elinden geldiği kadar da bununla mücadele eden bir insan olarak yaşamanın rahatlatıcı olduğunu düşünüyorum” dedi.

KORHAN ABAY EĞİTİMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.