Korkuteli’de 50 Hacı Adayı Dualarla Uğurlandı

Korkuteli’de 50 Hacı Adayı Dualarla Uğurlandı
Korkuteli’den bu yıl tur şirketi ile hacca gidecek 50 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. İlk kafilenin Pazar günü yola çıkacağı bildirildi.

- Korkuteli’den bu yıl tur şirketi ile hacca gidecek 50 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. İlk kafilenin Pazar günü yola çıkacağı bildirildi.

Korkuteli’den hac vazifesini yerine getirmek için hacca gidecek olan 124 hacı adayından 50 haçı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Külliye Camii'nde ikindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, hacı adaylarını kutsal topraklara götüren İmam Osman Ünlü, topluluğa hitap etti.

İslam dininin beş şartından biri olan hac görevini, imkanı olan her Müslümanın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Ünlü, “Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle yaklaşık 124 hacı adayımız gidecek. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adayımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz, günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Duran Turgut, dua etti.

Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaştılar. Vatandaşlarla tek tek görüşerek vedalaşan hacı adayları duygulu anlar yaşadılar.

KORKUTELİ’DE 50 HACI ADAYI DUALARLA UĞURLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.