Köroğlu Efsanesi Bolu’dan Dünyaya Uzanacak

Köroğlu Efsanesi Bolu’dan Dünyaya Uzanacak
Türk dünyasının Robin Hood’u Köroğlu’nu tüm dünyaya tanıtmak için harekete geçen Bolu Belediyesi, Bolu’da Köroğlu efsanesini canlandırmayı hedefliyor.Bolu Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla Köroğlu ef...

Türk dünyasının Robin Hood’u Köroğlu’nu tüm dünyaya tanıtmak için harekete geçen Bolu Belediyesi, Bolu’da Köroğlu efsanesini canlandırmayı hedefliyor.

Bolu Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla Köroğlu efsanesinin kötü adamı Bolu Beyi’nin kimliğini belirlerken, önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Büyük bir prodüksiyonla çekilecek sinema filmi ile Köroğlu efsanesini tüm dünyaya tanıtmak isteyen Bolu Belediyesi, Bolu Beyi için simgesel mezar, Köroğlu Müzesi ve Köroğlu Evi, Köroğlu efsanesinin yaşandığı Türk dünyası ülkeleriyle birlikte gerçekleştirilecek Köroğlu Parkı, Köroğlu Araştırma Merkezi ve Köroğlu’nun UNESCO kültürel miras listesine alınması yönünde de çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili çalışmalar yapmak üzere ulusal basın temsilcilerini Bolu’da ağırlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köroğlu’yla ilgili çalışmalarını aktararak, Köroğlu’nun Dörtdivan ilçesindeki köyünü gezdirdi.

Başkan Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında “Batı’nın sanal kahramanları, bizim gerçek kahramanlarımız var. Ne yazık ki biz kahramanlarımıza sahip çıkmakta, dünyaya aktarmakta çok başarılı değiliz” dedi. Yılmaz, “Köroğlu tüm Türk dünyasını birleştiren çok önemli bir değerimiz. Köroğlu efsanesini Bolu’da canlandırmaya, Bolu’dan tüm dünyaya ulaştırmaya kararlıyız. Şehrimizde Köroğlu’nun izlerini taşıyan, gün yüzüne çıkmayan çok sayıda hazine var. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli” ifadelerini kullandı.

TÜRK DÜNYASININ ROBİN HOOD’U KÖROĞLU’NU TÜM DÜNYAYA TANITMAK İÇİN HAREKETE GEÇEN BOLU BELEDİYESİ, BOLU’DA KÖROĞLU EFSANESİNİ CANLANDIRMAYI HEDEFLİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.