Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Projesi Tamamlandı

Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Projesi Tamamlandı
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları kapsamında eğiticilerden oluşturulan ekiplerin verdikleri eğitimlerle 19 ilçede, ilkokul 1 sınıf ve 4’üncü sınıfları kapsayan toplam 44 bin 471 öğrenciye ulaşıldığı kaydedildi.

- Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları kapsamında eğiticilerden oluşturulan ekiplerin verdikleri eğitimlerle 19 ilçede, ilkokul 1 sınıf ve 4’üncü sınıfları kapsayan toplam 44 bin 471 öğrenciye ulaşıldığı kaydedildi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlendiği Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Projesi 2013-2014 eğitim öğretim dönemini tamamladığı bildirildi

Erken yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, diş sağlığına önem veren çocuklarda oluşan farkındalıkla çürük sayısında azalma ve bireylerin yaşam kalitesinin attırılmasını hedefleyen proje kapsamında 51 personele eğitici eğitimi verildiği bildirildi. Eğiticilerden oluşturulan ekiplerin verdikleri eğitimlerle 19 ilçede, ilkokul 1 sınıf ve 4’üncü sınıfları kapsayan toplam 44 bin 471 öğrenciye ulaşıldığı kaydedildi.

Koruyucu Ağız Diş Sağlığı eğitimi saha çalışmalarının tamamlanmasının ardından Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Diş Hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezi personelinin çalışmalarıyla 606 öğrenciye fırça ile yüzeyel flor uygulaması yapıldığı ifade edildi.

KORUYUCU AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ TAMAMLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.