Koruyucu Aile Standı Açtılar

Koruyucu Aile Standı Açtılar
Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Piazza AVM’ de Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımı için stant açtı.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Piazza AVM’ de Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımı için stant açtı.

İl Müdürü Mehmet Sertpolat açılışta Koruyucu Aile Hizmeti için;

“Değerli basın mensupları bugün burada Koruyucu Aile hizmetinin tanıtımı için bir stant açmış bulunuyoruz. Bize bu fırsatı verdikleri için öncelikle Piazza AVM yönetimine ve standın açılışına katılan siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederim” dedi.

1-20160530094938.jpg

İl Müdürü Sertpolat konuşmasına şu sözlerle devam etti.

“ Her çocuk öz ailesi yanında büyür ancak bazı çocuklarımız bu imkandan mahrum kalmaktadır. Çünkü ya parçalanmış yada ebeveynlerini kaybetmiş akrabaları tarafından sahip çıkılmamıştır. İşte bu çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma kararı alınarak kurum bakımına alınır. Fakat kurum bakımı çocukların psiko-sosyal gelişimlerine uygun değildir. Çünkü her çocuk bir aile ortamında sağlıklı büyüyebilir. Koruyucu aile modeli de çocukların bu gelişimden geri kalmamaları için geliştirilmiş ve başarı ile sürdürülmektedir. Koruyucu aile modelini ülke genelinde en iyi uygulayan ve sürdüren İl Müdürlüklerinden biriyiz. Fakat bu standı buraya açarak İlimizde daha üst seviyede bir farkındalık oluşturmak istedik. Şu anda İlimizde 108 koruyucu ailenin yanında 146 çocuğumuz bulunmaktadır. Bunun yanında şuan 66 Koruyucu Aile adayımız sırada beklemekte ve bu ailelere 14 hafta süren temel ana baba eğitimi verilmektedir. Eğitim sonrası sertifikasını alan koruyucu ailelere sırası geldikçe yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Koruyucu Aile Hizmeti ilimizde yeteri oranda kabul görmüştür.” dedi

“Unutmayalım ki; her çocuğun bir aileye ihtiyacı vardır.”

img_2173.jpg

KORUYUCU AİLE HİZMETİ

Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Koruyucu Aile uygulaması ülkemizde 1965 yılından bu yana alt yapısı olan bir uygulamadır. Ancak ülke düzeyinde ilk kapsamlı tanıtım faaliyetleri 1990 yılında yapılmıştır. Yine yeterli ve istenen düzeyde topluma yansıtılamayan koruyucu aile projesi Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan gönül elçileri projesiyle yeni bir ivme kazanmış ve 14 Aralık 2012 tarihinde koruyucu aile yönetmeliğinin yayınlanmasıyla ülke genelinde hızla yaygınlaşmıştır. 14 Aralık 2012 tarihinden önce ülke genelinde 1350 koruyucu ailede 1492 korunmaya muhtaç çocuk varken 19 Aralık 2012 tarihinden 19 Haziran 2013 tarihine kadar 2154 tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiş olup bunun sonucunda 2880 Koruyucu Aile Başvurusu alınmıştır. Şuan da 3873 koruyucu ailede 4722 korunmaya muhtaç çocuk bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak; proje öncesi dönemde 22 koruyucu ailenin yanında 32 çocuk varken yapılan tanıtım faaliyetleri neticesinde bütün yatılı çocuk kuruluşları kapatılmış ve çocukların hepsi koruyucu ailelere yerleştirilmiştir. İlimiz bu yönde gerek Bakanlığımız tarafından gerek ulusal ve yerel basın da takdirle karşılanmıştır. Şuan da 108 Koruyucu Ailenin yanında 143 korunma altında bulunan çocuk kalmaktadır. Mevcut Aileler Müdürlüğümüzde bulunan Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Sosyolog ve Çocuk Gelişimcileri tarafından düzenli olarak ziyaret edilmekte ve ailelere rehberlik yapılmaktadır.

Parçalanmış ailelerden gelen ve korunma altına alınan çocuklar öncelik sırası akrabaları olmak üzere sırada bekleyen ailelerimize uygun aile - uygun çocuk esasına dikkat edilerek periyodik zaman dilimleri neticesinde yerleştirilmektedir. Şuan 66 Koruyucu Aile adayımız sırada beklemekte ve bu ailelere 14 hafta süren temel ana baba eğitimi verilmektedir. Eğitim sonrası sertifikasını alan koruyucu ailelere sırası geldikçe yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Koruyucu Aile Hizmeti ilimizde yeteri oranda kabul görmüştür. Ancak Koruyucu Aile hizmetinin profesyonel anlamda bilinmesi önem arz etmektedir. Kurmuş olduğumuz bu standla ilimizde bilinen hizmeti profesyonel anlamda tanıtarak farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız.

Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklardır.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek güven sağlayacak sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaç vardır.

Koruyucu Aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.

Unutmayalım ki; her çocuğun bir aileye ihtiyacı vardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.