Kosgeb’de Kredi Mesaisi!

 Kosgeb’de Kredi Mesaisi!
KOSGEB’in 2017 yılı sıfır faizli İşletme Kredisine Kahramanmaraş’tan astronomik başvuru!

Hükümetin temel ekonomik kalkınma planlarından olan, KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkan vermek üzere hazırlanan 2017 yılı sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz desteğine 770 bin 976 işletme başvurdu, rekor başvuru sayısına ulaşıldı.

Destekten yararlanacak işletmeler belirlenirken, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen “Net Satış Hasılatı ve Toplam Ciro” resmi verileri esas alındı. İşletmeler net satış hasılatı küçük olan başlanarak sıralandığında da bu işletmelerden; 1.054 tanesi imalat, 359 tanesi inşaat, 3.384 tanesi ticaret sektöründe ve 1.721 tanesi de diğer sektörlerde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Desteği almaya hak kazanan işletmelerden 6.348 tanesinin net satış hasılatı 1 Milyon Tl ve altında yer alırken 170 tanesinin net satış hasılatı 1 Milyon TL üzerinde olduğu ortaya çıktı. Söz konusu destek kapsamında Kahramanmaraş’ta işletmeler 146.525.000 TL faizsiz kredi kullanacak. Bu krediler için 33.671.445 TL faizsiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacak.

img_5583.jpg

Konuyla alakalı açıklama yapan Kahramanmaraş KOSGEB İl Müdürlüğüne vekaleten Müdürlük yapan Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, “ Kahramanmaraş KOSGEB İl Müdürlüğüne Sıfır Faizli İşletme Kredisine başvuran ve başvuruları kabul edilen 6 bin 518 firmamız var. Bu firmaların tamamına bu krediyi kullandırdığımız da Kahramanmaraş’ın ekonomisine 146.525.000 TL kazandırmış olacağız. Böylece KOSGEB bankalara 33.671.445 TL faiz katkısında bulunacak.” İfadelerini kullandı.

Nihat Karademir açıklamasının devamında kredi kullanmaya hak kazanan bazı firmaların halen evrak getirmediğinin altını çizerek, “ Evrak eksiği olan firmaların bir an önce evraklarını tamamlamaları için KOSGEB Personeli gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyor. Son dönemlerde bu çalışma saatleri o kadar çok uzuyor ki gece yarılarına kadar mesai yapsalar da yetişmiyor dolayısıyla personelimiz cumartesi Pazar günleri de yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizim burada yoğun mesai harcamamız bir bakıma bir şey ifade etmiyor evrak eksiği olan firmalarımızın da bir an önce KOSGEB’e gelip eksiklerini tamamlamaları gerekiyor. Firmaların evraklarını tamamlanması konusunda sık sık mail ve smsler atıyoruz. Buna rağmen büyük bir kesim halen eksikliklerini gidermediler.” Dedi.

Karademir, diğer illerle kıyaslandığında Kahramanmaraş’ın başvuru sayısında astronomik sayılara ulaştığını belirtti.

Karademir açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “ 6 bin 518 kabul edilen firmaların özelliğine bakıldığında mikro düzeyde ki firmalardır. Kredi kullanmaya hak kazanan firmalar seçilirken finansmana ulaşımda çok zorlanan firmalar seçildi. Bazı firmalarımız çok yavaş davranıyor bu sürecin 27 nisanda tamamen bitmesi gerekiyor. Firmalarımız eksikliklerini giderdikleri takdirde biz onları fazla bekletmeden yardımcı olacağız.

img_5586.jpg

KREDİ NOTLARI DÜŞÜK OLAN BANKALARA GİDİLİYOR

Bazı firmalar yavaş davranırken bazı firmalarımızda başvurularının kabul edilmesine rağmen kredi notu düşük olan bankalara yöneliyor. Firmanın kredi notu vasat durumda değilse kamu bankalarımız firmalarımıza yardımcı olacaklar.

BANKALARDAN KREDİ ALAMAYANLAR GELSİN

Hiçbir bankadan kredi alamayan firmalarımız içinde yeni bir düzenleme yapılıyor. Firmalarımız umutsuzluğa düşmesin yardımcı olacağız.”

img_5587.jpg   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.