Kosova’da Türkiye’ye destek yürüyüşü

Kosova’da Türkiye’ye destek yürüyüşü
Kosova halkı İstanbul'da yaşanan terör saldırını protesto etmek ve Türk halkına desteğini göstermek için yürüyüş düzenledi.

Kosova halkı İstanbul'da yaşanan terör saldırını protesto etmek ve Türk halkına desteğini göstermek için yürüyüş düzenledi.

Kosovalılar, geniş katılımla düzenlenen yürüyüşün ardından Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu'nda binanın önüne karanfil bıraktı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı tarihi Prizren şehrinde terör lanetlendi. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Türk sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Türkiye'ye destek yürüyüşü düzenlendi. "Teröre lanet, Türkiye'ye destek" sloganıyla düzenlenen yürüyüşte Kosovalılar, yüzlerce masum kişinin ölümü ve yaralanmasına yol açan ve son olarak çirkin yüzünü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gösteren terörü lanetledi. Şehir merkezinde başlayan yürüyüşe katılan yüzlerce Kosovalı, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu'nda binanın önüne karanfil bıraktı. Başkonsolosluk önünde yapılan konuşmalarda teröre geçit verilmemesi mesajını verilerek, Kosova'nın her zaman Türkiye'nin yanında durmayı sürdüreceği ifade edildi.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka yaptığı konuşmada Kosova toplumunun, Kosova'da yaşan Türk toplumunun anavatanları Türkiye Cumhuriyeti'nin acılarını paylaştığını, bu yürüyüşün de bunun göstergesi olduğunu belirtti. Damka, "Dileriz ki Türkiye'deki terör olayları son bulsun, dünyanın başka yerlerinde de tekrarlanmasın. Yürüyüşümüz, teröre karşı herkesin birleşmesi ve birlikte hareket etmesi zorunluluğunun sembolüdür" ifadesini kullandı.

KDTP'nin Kosova Meclisi'ndeki Türk milletvekili Müferra Şinik de Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü engellemek amacıyla yapılan tüm saldırıları kınadıklarını belirterek, terör olaylarının bütün gönül coğrafyasını üzdüğünü dile getirdi. Milletvekili Şinik, Türk, Arnavut, Boşnak ayırım yapmaksızın tamamen Türkiye destekçisi olan tüm dostlarını terörü kınamak için Prizren'de, Türkiye'nin Başkonsolosluğu önünde toplandıklarını kaydederek, "Terörü lanetliyorum, terörü destekleyenleri lanetliyorum" dedi. Şinik terör saldırılarının yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kosovalı Türk STK'ları adına konuşan Türk Mezunları Derneği (TÜMED) Başkanı Cengiz Çesko, İstanbul'daki terör saldırısını lanetlemek için toplandıklarını belirterek, tüm Prizren halkının Türk, Arnavut ve Boşnakların Türkiye'ye destek için toplandığını söyledi. Çesko, "Amacımız terörü lanetlemek, teröre destek olanları lanetlemek. Bugüne kadar Türkiye'de şehit olmuş bütün askerlerimize, sivillerimize rahmet dilemek ve dua etmek için toplandık" dedi.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit yaptığı açıklamada "Kosova gerçekten yanımızda, her zaman yanımızda zaten" dedi. Saldırının hemen ardından Kosova devlet erkanının taziye mesajı gönderdiklerini, Kosova'nın ve buradaki soydaşların Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Evcit, "Gün birlik olmak günü" ifadesini kullandı.

Terör saldırısında ölenlerin ruhlarına Fatiha okunmasının ardından KDTP milletvekilleri ile STK temsilcileri Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'i ziyaret ederek, taziyelerini dile getirdi. Daha sonra da yürüyüşe katılanlar başkonsoloslukta açılan taziye defterini imzaladı.

Kosova’da Türkiye’ye destek yürüyüşü

Kosova’da Türkiye’ye destek yürüyüşü

Kosova’da Türkiye’ye destek yürüyüşü

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.