Kosova’daki İş Forumu’na Türkiye’den Büyük İlgi

Kosova’daki İş Forumu’na Türkiye’den Büyük İlgi
Kosova’nın Prizren şehrinde ilk kez düzenlenen İş Forumu, Türk işadamları tarafından büyük ilgi gördü.

– Kosova’nın Prizren şehrinde ilk kez düzenlenen İş Forumu, Türk işadamları tarafından büyük ilgi gördü.

Sakarya, İzmir, Kocaeli gibi Türkiye’nin çok sayıda Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları ile beraberindeki işadamları, Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması için kararlı olduklarını ifade etti. Prizren’deki İş Forumu’na Türkiye’den katılan yaklaşık 150 işadamı, İş Forumu kapsamında yatırım yapabilmek için Kosova’nın sağladığı imkanları inceleme fırsatı buldu. İş Forumu’na katılan İzmir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, İHA’ya yaptığı açıklamada 6 yıldan bu yana Kosova’ya geldiğini belirterek, “Dostluğumuz kadar ticaretimiz, alışverişimiz iyi ama yeterli değil, daha da fazla olması lazım. Rakamlar oldukça düşük. Biz ve bizim gibi insanlar ilişkileri geliştirmek zorunda” diye konuştu.

Uzun bir yolun bir adımla başladığını hatırlatan Kazançoğlu, “İş Forumu’nun ilk defa düzenlenmesi son derece güzel bir şey. İnsanları toplamak, Prizren kentinin tarihi turistik yerleri yanında ticaretini, ekonomisini diğer uluslara, Almanya’dan Türkiye’ye kadar uzanan bu coğrafyada tanıtmak, gerek ticaret yapmak, gerek ise müşterek yatırım yaparak diğer ülkelere yaymak konusunda çok faydalı” ifadesini kullandı.

İzmir’den 27 işadamı ile birlikte geldiklerini belirten Kazançoğlu, işadamlarının katılımcı diğer işadamları ile eşleşerek ikili ticari ilişkilere gireceklerini, önümüzdeki günlerde belki de yeni yatırımların olabileceğine işaret etti.

Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ise, Türkiye ile Kosova arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek için İş Forumu’na katıldıklarını belirterek, “Türkiye’deki yatırımcıları Kosova’ya getirebilir miyiz, Kosova’daki yatırımcıları Türkiye’ye getirebilir miyiz noktasında eğer bir şeyler yapabilirsek, bundan mutluluk duyacağız” dedi.

Kosova’nın kendileri için ayrı bir yer olduğunu, tarihi, kültürü ve değerleriyle alakalı kendilerine ciddi bir memnuniyet verdiğini kaydeden Aslantürk, Kosova devletini Türkiye’de en iyi şeklide yatırımcılara anlatacaklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.