Köy Enstitülerine Duygulandıran Kutlama

Köy Enstitülerine Duygulandıran Kutlama
Karşıyaka Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, köy enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümünü türküler, halk oyunları, şiirler ve söyleşi eşliğinde, şenlik havasında kutladı. Alanı dolduran yüzlerce Karşıyakalı da duygu dolu anlar yaşadı. Ku

- Karşıyaka Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, köy enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümünü türküler, halk oyunları, şiirler ve söyleşi eşliğinde, şenlik havasında kutladı. Alanı dolduran yüzlerce Karşıyakalı da duygu dolu anlar yaşadı. Kutlama etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Köy Enstitüleri, Türkiye'nin aydınlanma devrimidir. Bu eğitim yuvalarının, yerel yönetimler aracılığıyla yeniden canlandırılması için var gücümle çalışacağım" dedi.

TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Köy enstitülerinin kuruluşunun 74. yılı Karşıyaka Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Karşıyaka Çarşı girişindeki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilen etkinlik programı kapsamında o döneme damgasını vuran müzik, arıcılık ve dokuma sınıfları temsili olarak canlandırıldı. Bando dinletisi ile başlayan etkinlik süresince, Aşık Veysel türküleri, zeybek gösterileri sergilendi, 'Türkiye'nin Geçmişindeki Yarın' isimli fotoğraf sergisi açıldı. Alanı dolduran yüzlerce Karşıyakalı, duygu dolu anlar yaşarken, günün sonunda hep bir ağızdan Ziraat Marşı söylendi.

"AYDINLANMA MÜCADELESİNİ BIRAKMAYIZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Köy Enstitüleri, Türkiye'nin aydınlanma devrimidir. O döneme damga vuran sınıflar, sadece dikiş- nakış bilen öğrenciler değil, geleceğimize damga vuran bilim adamları da yetiştirdi. Bu eğitim yuvalarının, yerel yönetimler aracılığıyla yeniden canlandırılması için var gücümle çalışacağım. Günümüzde olduğu gibi, eğitim sistemini ezbere dayandırmak, geleceğimizi karartmaktadır. Atatürk'ün çocukları ve torunları, aydınlanma mücadelesini sürdürmekten vazgeçmeyecek" dedi.

PANEL DÜZENLENDİ

Kutlama programı kapsamında "Köy Enstitüleri'nin 74. Kuruluş Yıldönümünde Türkiye'de Kültür ve Eğitim Sorunları" başlıklı bir de panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak; Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Karşıyaka Şube Başkanı Yılmaz Tekeli, CHP eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, akademisyen Oktay Gökdemir ve yazar Fahriye İpekçioğlu katıldı.

KÖY ENSTİTÜLERİNE DUYGULANDIRAN KUTLAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.