Köyünde Sera Kurdu, Köylüye Örnek Oldu

Köyünde Sera Kurdu, Köylüye Örnek Oldu
Antalya'da seralarda işçi olarak çalışan bir kişi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteği ile Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kendi...

Antalya'da seralarda işçi olarak çalışan bir kişi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteği ile Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kendi serasını kurdu.

Yıllar önce Antalya'da domates seracılığında çalışan 50 yaşındaki Necip Duran'ın hayali kendine ait bir serası olmasıydı. Bir süre sonra memleketi Kahramanmaraş'a dönen Duran, burada Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje kapsamında DOĞAKA çiftçilere mali destek verdiğini öğrendi. Projeye başvuru yapan Duran, ajanstan aldığı mali destek ile hayaline kavuştu. Duran, hep hayali olan domates serası kurdu ve sadece kendisinin değil köyün kaderini değiştirdi. Duran, "2007 yılında Kadıoğluçiftliği Mahallesine sera işini getiren ilk ben oldum. İlk zamanlarda tünel seracılıkla başladım, kiraladığım bir tarlaydı. Sonra kendi yerimi aldım. 2010 yılında da ilçe milli eğitim müdürümüz bana yardımcı yardımcı oldu. DOĞAKA projesi ile gerçekleştirdik. Seracılık benim hayalimdi benim sevdamdı. Organik gübre kullanıyoruz. Arı ile döllendiriyoruz, benimle beraber köyünde kaderi değişti. İlk başladığımızda 5 dönümdü şuan ise 150 dönüm ve hala kuracak olan arkadaşlarımız var. Yıllık en az 75-80 bin TL para kazanıyoruz, vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi.

Köyünde Sera Kurdu, Köylüye Örnek Oldu

Köyünde Sera Kurdu, Köylüye Örnek Oldu

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.