Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Astım-koah Önleme Ve Kontrol Toplantısı

Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Astım-koah Önleme Ve Kontrol Toplantısı
Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Astım-KOAH Önleme ve Kontrol İl Kurulu toplantısı yapıldı.

- Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Astım-KOAH Önleme ve Kontrol İl Kurulu toplantısı yapıldı.

Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kokçü başkanlığında Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programının öngördüğü İl Hıfzıssıhha Kurulu bünyesinde oluşturulan Kronik Hava Yolu Hastalıklarını ASTIM-KOAH Önleme ve Kontrol Programı İl Kurulu toplantısında, kurulun çalışmalarıyla ilgili sunum yapıldı. Toplantıda daha önce alınan kurul kararları ve paydaş kurumların katkıları değerlendirilip yeni kararlar alındı.

Kronik Hava Yolu Hastalıkları konusunda toplumu bilgilendirmek, toplumsal farkındalığı artırmak, başlıca risk faktörleri konusunda olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri oluşturmayı hedefleyen kurul bur çok kurumdan oluşuyor.

Kurul aldığı karar ile, İl Kurul kararı gereği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Adıyaman’da çeşitli noktalarda ölçüm yapmak üzere, hava kirliliği mobil ölçüm aracı getirilerek, şehrin belirli noktalarında bir ay boyunca ölçüm yapması sağlanacak.

Hava kirliliğini önlemek kalitesini arttırmak amacıyla resmi kurum ve kuruluşlar ve lojmanların doğal gaza geçmesi çalışması sürdürülecek, resmi kurumlardan imkan dahilinde ağaç dikme çalışması başlatılacak. İl Müftülüğü'nce şehir merkezi ilçeler ve köylerde din görevlilerince, hutbe vaaz ve sohbetlerde sigara ve diğer uçucu, uyuşturucu maddelerin zararları, ağaçlandırmanın önemi ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının devam etmesi sağlanacak. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren sigara bırakma polikliniğinin yaptığı çalışmaların halka duyurulması sağlanacak. İli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak öğrencilere sigaranın zararları konusunda bilgilendirici eğitimlerin verilmesi sağlanacaktır.

KRONİK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ASTIM-KOAH ÖNLEME VE KONTROL TOPLANTISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.