KSÜ, Meydanlara Yürüdü

KSÜ, Meydanlara Yürüdü
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) personeli ve öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci öncülüğünde, Demokrasi ve Millî İrade’ye destek nöbeti tutmak için meydanlara yürüdü.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) personeli ve öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci öncülüğünde, Demokrasi ve Millî İrade’ye destek nöbeti tutmak için meydanlara yürüdü.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin KSÜ’lü tekbirler, marşlar, birlik ve beraberlik mesajları ile yol kenarında ve evlerinin balkonlarında bekleyen halkın destek alkışları eşliğinde Kahramanmaraş halkının ‘Milli İrade’ nöbeti tuttuğu Kent Meydanı’na yürüdü.

1-20160725091939.jpg

KSÜ yöneticileri, personel ve öğrencilerden oluşan kortej, 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile birlikte Kent Meydanı’na, Milli İrade’ye destek nöbeti tutan halkın alkışları arasında girdi.

Milletin iradesini yok sayan, kalleş ve hain emelleri için demokratik olmayan yöntemlerle ülke yönetimine el koymayı amaçlayan FETÖ terör örgütüne, kalkışmanın ilk dakikalarında resmi internet sayfası üzerinden cevap veren ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığını bildiren KSÜ yönetimi, vatan haini darbecilere karşı duruşunu Kahramanmaraş Kent Meydanı’ndan tekrar duyurdu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Bu malum paralel yapı ‘amaca ulaşan her yol mübahtır’ anlayışıyla hareket ederdi. Bu millet bunlara amaca ulaşan her yolun mübah olmadığını gösterdi. Yıllar evvel ‘bu anlayış bir gün duvara toslayacak’ demiştim. Fakat bu sefer duvara değil milletin iradesine tosladılar. Millet bunlara gereken cevabı verdi.” şeklinde konuştu.

2-20160725091939.jpg

“Sizler olmasaydınız, meydanlara dökülmüş olmasaydınız, milli iradeye sahip çıkmasaydınız, belki bunlar amacına ulaşacaktı.” diyen Rektör Deveci, “Bizde bir laf vardır. ‘Dinsizin hakkından imansız gelir.’ derler. Ben de bunlar için ‘Dinlinin hakkından imanlı gelecek inşallah.’ demiştim. Bu gün dinlinin hakkından imanlı geldi. Allah sizlerden razı olsun. Milli İrade’ye, yöneticilerimize sahip çıktınız.” diye konuştu.

Rektör Deveci, KSÜ Senatosu tarafından 16 Temmuz Cumartesi günü oybirliği ile alınan kınama kararına ilişkin metni okudu. Kınama metninde şu ifadeler yer aldı;

“Ülkemiz ve Aziz Türk milleti, 15 Temmuz gecesi, geleceğine, milli birlik ve beraberliğine zarar verecek bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Milletimizin en önemli kazanımlarından biri olan demokrasi, şer odakları tarafından askıya alınmaya çalışılmıştır.

Yüce milletimiz bu hain darbe girişimine canı pahasına göğsünü siper ederek, Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu ile karşı durmuş ve hainlerin emellerini boşa çıkarmıştır.

33-048.jpg

Demokrasi tarihimize kara bir gece ve leke olarak geçecek bu girişimde, Gazi meclisimiz başta olmak üzere bazı kurumlarımız bombalanmış, bazı vatansever insanlarımız alçakça ve kalleşçe şehit edilmiştir.

Demokrasinin en önemli savunucu unsurlarından olan üniversitelerimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.

Demokrasimize, vatanımıza ve milletimize sahip çıkma çabası esnasında hakkın rahmetine kavuşan demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Akademik camiamız, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir.

Yüce Yaradan vatanımızı, milletimizi, dinimizi, devletimizi her türlü tehlikeye karşı korusun. Mevlâ, yar ve yardımcımız olsun.

Yüce milletimizin özgür iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize bir leke olarak geçecek bu girişimi Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un;

TÜKÜRÜN, MİLLETİ ALÇAKÇA VURAN DARBELERE!

TÜKÜRÜN, ONLARA ALKIŞ DAĞITAN KAHPELERE

dizelerinde ifade ettiği gibi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosu olarak nefretle kınıyoruz.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemizde demokrasi, insan hakları ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadığımızı ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığımızı bildiririz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kınama metninin Rektör Deveci tarafından okunmasının ardından Kur’an’ı Kerim tilaveti ile birlikte dualar edildi. KSÜ Rektörü Deveci ve KSÜ personeli, Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş il protokolü üyeleri, demokrasi ve mili iradeye destek nöbeti tutan Kahramanmaraş halkı ile birlikte sabahın ilk saatlerine kadar meydanlarda kalmaya devam etti.

4-314.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.