KSÜ, TERCİH DÖNEMİNDE TANITIM ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI

KSÜ, TERCİH DÖNEMİNDE TANITIM ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), tercih döneminde tanıtım çalışmalarına hız verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), tercih döneminde tanıtım çalışmalarına hız verdi. Yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında tanıtım faaliyetleri yürüten KSÜ tanıtım ekibi, 2017 tercih döneminde Kahramanmaraş genelinde tanıtım seferberliği başlattı.

2017 ÖSYS tercih işlemleri, 18 Temmuz 2017 tarihinde başladı. Sınavda yeterli puanı alan adaylar, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler.

KSÜ tanıtım ekibi, aday öğrencilere tercih haftası kapsamında tanıtım ve bilgilendirme yapacak. Bu kapsamda Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında yer alan Kıraathane’de stant açan KSÜ, adaylar tarafından üniversite hakkında yöneltilen soruları cevaplandırırken öne çıkan bölümler, üniversitenin sosyal imkânları ve tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirme yapıyor. KSÜ, tanıtım stantlarının yer aldığı bu iki noktada Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte adaylara tercih konusunda hizmet veriyor. . Piazza ve Kıraathane’de kurulan tanıtım stantları, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri boyunca öğrenci adaylarına bilgi vermeye devam edecek.

3-20170725104708.jpg

20 kişiden oluşan KSÜ tanıtım ekibi, ayrıca Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan tercih merkezini ziyaret ederek broşür ve afişlerle tanıtım faaliyetleri yürütüyor. Afşin, Andırın, Elbistan, Göksun, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde oluşturulan tercih merkezlerine ise ilgili ilçedeki yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlükleri vasıtasıyla tanıtım materyalleri ulaştırıldı. KSÜ tanıtım ekipleri, tanıtım faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce Kahramanmaraş genelinde oluşturulan 191 tercih merkezini tek tek ziyaret ederek üniversitemizi tanıttı.

Meslek seçimi ve üniversite imkânları hakkında gerekli bilgileri edinen adayların, tercih işlemlerinde izleyecekleri yol ve tercih sonrası yerleştirmelerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer aldı. Adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 saat 23.59’da sona erecek.

5-237.jpg

KSÜ’de 11 Yeni Bölüm Açıldı

KSÜ, 2017-2018 akademik yılında yeni açılan 11 bölüme ilk kez öğrenci alacak. Yeni dönemde Eğitim Fakültesi bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümleri öğrenci kabul edecek. Türkoğlu’nda eğitim verecek olan İlahiyat Fakültemizin İlahiyat (Arapça) Bölümü de ilk kez öğrenci alacak.

Ayrıca Orman Fakültesinde Orman Endüstrisi Mühendisliği, Ziraat Fakültesinde Biyosistem Mühendisliği, Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik, Göksun Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Pazarcık Meslek Yüksekokulu Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümleri de 2017-2018 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul edecek.

1-20170725104708.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.