Ksü’de Kemiğe İşitme Cihazı Takıldı

Ksü’de Kemiğe İşitme Cihazı Takıldı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı bünyesinde ilk defa iki hastaya ‘Kemiğe implante edilen işitme cihazı (BAHA) uygulaması yapıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı bünyesinde ilk defa iki hastaya ‘Kemiğe implante edilen işitme cihazı (BAHA) uygulaması yapıldı.  KSÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan ve Yrd. Doç. Dr. Selman Sarıca’nın gerçekleştirdiği operasyonlarda, dış kulak yolu doğuştan kapalı olan Barış Furkan Akpınar (18) ve daha önce geçirdiği operasyonlar nedeniyle klasik işitme kullanana ancak işitme cihazından fayda göremeyen Ahmet Arslan’a (46) başarılı bir operasyon ile “Cochlear Baha Connect” adı verilen cihaz takıldı.

Tedaviyi uygulayan öğretim üyeleri, bu tür operasyonların aynı türden işitme kaybı olan hastalara bir çözüm olacağı kanısında olduklarını belirttiler. Yapılan kısa açıklamada kemiğe implante edilen işitme cihazının iki parçadan oluştuğu, birinci kısmın ameliyathane şartlarında şakak kemiğine yerleştirildiği, ikinci kısmın ise hasta iyileştikten sonra poliklinik ortamında takıldığı bildirildi. Ayrıca açıklamada : “Takılan cihaz sayesinde ses, kemik yoluyla doğrudan iç kulağa iletildiğinden hastaların daha net ve daha iyi duyması sağlanmış olacaktır” denildi.

20141023_160714.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.