KSÜ’de ‘Yalıtım Malzemeleri’ Konulu Konferans Verildi

KSÜ’de ‘Yalıtım Malzemeleri’ Konulu Konferans Verildi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından “Yalıtım Malzemeleri” konulu konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından “Yalıtım Malzemeleri” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz yaptı. Son yıllarda yapı sektöründe katkı malzeme kullanımında büyük gelişmeler olduğuna dikkat çeken Dekan Temiz, yapı kimyasallarının kullanımının inşaat sektörünün yılın her döneminde devam etmesine önemli katkıları olduğunu ifade etti. Dekan Temiz, konut alımında kullanılan malzeme ve yapı statiğine bakıldıktan sonra diğer unsurların önemsenmesi gerektiğine değindi.

3-20170215133148.jpg

KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu adına ise topluluk başkanı Harun Ercan kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından KYK Yapı Kimyasalları Pazarlama Lideri Halil Karakulak “Yalıtım Malzemeleri” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Katılımcılara su ve ısı yalıtımı konusunda bilgi veren Karakulak, su yalıtımı yapılmayan binaların ömrünün çok kısaldığına dikkat çekerek, “Binaların taşıyıcı sistemine zarar veren en büyük sorun korozyon yani paslanmadır. Bunun önüne ancak gerçek anlamda uygulanmış yalıtımla geçebiliriz.” dedi.

6-127.jpg

Karakulak, Türkiye’de binaların yüzde 90’ının su yalıtımına sahip olmadığını söyledi. Su yalıtımı yapılmayan binalarda betonun bütünlüğünün bozularak taşıyıcı özelliğinin kaybolduğunu belirten Karakulak, “Normal koşullarda binaların ömrü 100-150 yıl olması gerekirken ne yazık ki ülkemizde 30-40 yıl arasına düştü. Bu çok önemli bir sorun. Çözümü ise proje aşamasında tüm su yalıtımı detaylarını netleştirmektir. Yalıtım, bina maliyetine yaklaşık yüzde 3’lük ek bir yük getiriyormuş gibi gözükse de yalıtımsız binalarda, ilerleyen yıllarda bina maliyetinin yüzde 50’sine yakın maliyet artışları görülebiliyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bulunan 22,5 milyon konutun yüzde 30’unun ısı yalıtımı olduğunun varsayıldığını belirten Karakulak, “Binaların yüzde 70’inde ısı yalıtımı yok. Mevcut yalıtımlı olduğu söylenen binalarda ise kullanılan ısı yalıtım malzemeleri yeterli değil.” diye konuştu.

7-083.jpg

Karakulak, genç inşaat mühendisi adaylarına; “Gerçek hayatla okulu birleştirin, sevdiğiniz işi yapın, bilginizi sürekli arttırın. Her şey para değil, sabırlı ve çalışkan olun. Okul zamanının kişisel gelişiminiz için verimli kullanın.” tavsiyelerinde bulundu.

Konferans, soru-cevap bölümüyle son bulurken Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Temiz tarafından Halil Karakulak’a günün anısına plaket takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.