Kto Başkanı Hiçyılmaz, Rekabet Endeksi Araştırması’nı Bakan Işık’a Anlattı

Kto Başkanı Hiçyılmaz, Rekabet Endeksi Araştırması’nı Bakan Işık’a Anlattı
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Rekabet Endeksi Araştırması kitabını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a anlattı.Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılışın...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Rekabet Endeksi Araştırması kitabını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a anlattı.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılışında bir süre Bakan Işık ile görüşen Başkan Hiçyılmaz, Rekabet Endeksi Araştırması’na ilişkin bilgi paylaştı. Kitabı Bakan Işık’a hediye eden Hiçyılmaz, araştırmanın şehirler arasındaki rekabete ilişkin oldukça önemli veriler içerdiğini söyledi.

Başkan Hiçyılmaz, yaptıkları araştırma sayesinde Kayseri’nin rekabet gücünün hangi alanlarda daha ileride hangilerinde ise nispeten geride olduğunun görülebildiğini ifade etti. Hiçyılmaz, “Araştırmamız; yerel düzeydeki rekabetçiliğe etki eden politikaların hangi alanlarda yoğunlaştırılması gerektiğine dair bir yol haritası sunma amacını gütmektedir” dedi.

Araştırmayı Kayseri’nin kalkınması bakımından oldukça önemli bulduğunu belirten Hiçyılmaz, “Araştırmamızı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’a anlatma fırsatı bulduk. Sayın Işık çalışmamızdan dolayı bizleri tebrik etti. Bundan sonraki süreçte de araştırmamızı ilgililere anlatmaya devam edeceğiz. 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerde şehrimizden milletvekili olacak tüm adaylarımızın bu araştırmayı incelemelerini özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

Araştırmanın, Kayseri’nin daha hızlı gelişimi bakımından büyük öneme sahip olduğunu da vurgulayan Hiçyılmaz, “Şehrimizin daha hızlı kalkınması için sivil toplum kuruluşları, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin dil birliği içinde çalışması gerektiğine inanıyorum. İnsanımızın refahının artması ve yeni projeler üretilebilmesi için birlikte hareket edilmesi şarttır” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ, REKABET ENDEKSİ ARAŞTIRMASI KİTABINI, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK’A ANLATTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.