Kto Üyelerine Yönelik Kosgeb Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi

Kto Üyelerine Yönelik Kosgeb Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
Kayseri Ticaret Odası üyelerine yönelik KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında üyeler, yapı...

Kayseri Ticaret Odası üyelerine yönelik KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında üyeler, yapılan sunumları 300’e yakın katılım dolayısıyla VIP salonunda kurulan projeksiyon sistemi ile takip etti.

Toplantıya Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOSGEB Kayseri Müdürü Erdal Çınar, KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı Meclis Başkan Yardımcısı Halit Suvar, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Payza ve KOSGEB uzmanları katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, çok önemli bir toplantı gerçekleştireceklerini belirterek, toplantıda küçük ve orta ölçekte işletmeler için KOSGEB’in vadettiği destekler hususunda bilgiler elde edileceğini söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine varması, muhasır medeniyet seviyesine yükselmesi ve ekonomik kalkınmanın en üst düzeylere yükseltmesi bakımından aşağıdan yukarıya doğru yapılanmanın çok önemli olduğunu düşündüklerini ifade eden Hiçyılmaz, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler çok sağlam olacak, iyi çalışacak, para kazanacak, yatırım yapacak, istihdam sağlayacak ki Türkiye bu hedeflerine varabilsin” dedi. Hiçyılmaz, “KOBİ’lerin, finans sağlamada çektikleri sıkıntıları hafifletmek, yeni yatırım alanlarına destek sağlamak ve diğer başlıklardaki desteklere ulaşmalarını kolaylaştırmak için KOSGEB’in faaliyetlerinin iyi bilinmesi şarttır. Yenilenen ve gelişen dünyada, değişimler ve dönüşümler hızla yaşanmaktadır. Biz de, üyelerimizin yaşanan bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmeleri amacıyla KOSGEB desteklerinin anlatılması ve uygulama süreçlerine ilişkin çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu. Kayserili üreticilerin KOSGEB desteklerinden mutlaka yararlanması gerektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “Firmalarımızın hazırlayacakları projeler ile bu destekleri kullanmaları şehrimizin gelişmesi yönünde de büyük önem arz etmektedir. Son yıllarda yaşanan gelişmeler sonucunda KOSGEB’in, müşteri ve KOBİ odaklı yeni bir yaklaşımla hareket ettiğini iyi biliyoruz. Bu anlayışın üyelerimizin talep ettikleri desteklere ulaşmasını da kolaylaştıracağından eminiz. KOSGEB tarafından verilen bu desteklerin kapsamının daha fazla genişletilmesi ve yaygınlaştırılmasının ülkemiz ve şehrimizin kalkınmasına her yönüyle fayda sağlayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. KOSGEB’in yapmış olduğu faaliyetlerden şimdiye kadar çok istifade edildiğinin altını çizen Hiçyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonraki süreçte daha fazla istifade etme noktasında bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Çünkü yapılan faaliyetlerin bir kısmının üyelerimiz, KOBİ’lerimiz tarafından bilinmediği kanaatimiz var. Sadece KOSGEB’in değil devletin birçok kurumu tarafından verilen birçok destek maalesef üyelerimiz tarafından iyi takip edilememekte veya başka bir deyişle bunlar iyi anlatılamamakta diye düşünüyorum. Bu toplantılarımızın gayesi üyelerimizi bu noktalarda bilgilendirmek ve yapacakları işte finansman sağlamak, belki finansman sağlamanın da ötesinde belki daha önemlisi bilgi sağlamak amacıyla bu toplantıların sık sık yapılması gerektiği kanaatimiz var. Bu toplantıya bu kadar teveccüh olmasından dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. KOSGEB’in çalışmalarından, KOSGEB’in Kayseri’deki çalışmalarından çok memnunuz. İl müdürümüz Erdal Çınar’a huzurlarınızda özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü üyelerimizle ilgilenme konusunda kendisi çok yardımcı oluyor, bundan sonraki süreçte de inşallah kendisinden bu şekilde istifade ederiz. Bu toplantıda uzmanımız Ali Duran Bey tarafından çok değerli bilgiler verilecektir diye düşünüyorum, notlarınızın alarak her konuda sorular sorun istiyorum. elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde iş hayatımızı şekillendirmeye çalışalım. Bu çerçevede gerçekleştireceğimiz toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”

KTO KOSGEB

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.