Kto'nun Madencilik Sektöründe Faaliyet Gösteren Üyeleri, Sorunlarını Bakan Taner Yıldız'a Anlattı

Ktonun Madencilik Sektöründe Faaliyet Gösteren Üyeleri, Sorunlarını Bakan Taner Yıldıza Anlattı
Kayseri Ticaret Odası’nın madencilik sektöründe faaliyet gösteren 24. Meslek Komitesi üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sorunlarını aktardı.

- Kayseri Ticaret Odası’nın madencilik sektöründe faaliyet gösteren 24. Meslek Komitesi üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sorunlarını aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, madencilik sektörünün sorunlarının en üst düzey makamlara iletilmesi açısından ilgili meslek komitesi üyelerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir araya getirdiklerini söyledi.

Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen "İl İl Enerji Verimliliği Projesi" toplantısının ardından Bakan Yıldız’ın kendilerini kırmadığını ve sektör temsilcilerini dinleyeceğini belirttiğini ifade etti.

Başkan Hiçyılmaz, görüşmede Meclis Üyesi Alper Tuna Elmacı ve 24. Meslek Komitesi Başkanı Şahin Yetikcan tarafından Bakan Yıldız’a sektörün yaşadığı sıkıntılar ve yeni madencilik yasa taslağında yer alan bazı konular hakkında dosya teslim edildiğini belirtti.

Sektör temsilcilerinin yeni yasa taslağında yer alan devlet hakkının artırılmasına ilişkin çekincelerini ortaya koyduğunu kaydeden Hiçyılmaz, Bakan Yıldız’ın görüşmede notlar aldığını ve sürece ilişkin bilgiler verdiğini söyledi.

Hiçyılmaz, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Yıldız sorunları yakından takip ettiklerini ve çözüm yollarının bulunması noktasında gayret sarf ettiklerini ifade etti. Yeni yasanın hazırlanması sürecinde sektörü olumsuz yönde etkileyebilecek durumların oluşmaması için çalıştıklarını dile getirmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kayseri Ticaret Odası Yönetimi olarak, bu konu üzerinde önemle durmaya devam edeceğimizin bilinmesi isterim” dedi.

KTO'NUN MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ÜYELERİ, SORUNLARINI BAKAN TANER YILDIZ'A ANLATTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.