Kukla Ve Gölge Sanatı Günümüzde Canlılığını Koruyor

Kukla Ve Gölge Sanatı Günümüzde Canlılığını Koruyor
Kukla ve gölge sanatçısı Doğan Ateş, kukla ve gölge sanatının Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli dallarından birisi olduğunu kaydederek, sanatın günümüzde canlılığını koruduğunu söyledi.

- Kukla ve gölge sanatçısı Doğan Ateş, kukla ve gölge sanatının Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli dallarından birisi olduğunu kaydederek, sanatın günümüzde canlılığını koruduğunu söyledi.

Kukla ve gölge sanatını ustasından öğrendikten sonra bu sanatı devam ettirdiğini dile getiren Ateş, "Bu sanatı ustamdan öğrendikten sonra kendi kuklalarımı yapmaya başladım. Başta hobi olarak başladım ama sonradan benim için bir meslek oldu. Kendi yaptığım kuklalarımla çeşitli yerlerde gösteriler yapıyorum" dedi.

Ateş, kukla ve gölge sanatını unutturmamak için özellikle okullarda küçük çocuklara gösteriler yaptıklarını belirtti.

Sanatın günümüzde canlılığını koruduğunu dile getiren Ateş, "Kukla ve gölge sanatı Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli dallarından birisi. Günümüzde çok yapılmasa da, canlılığını koruyor. Biz de bu sanatı unutturmama adına çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ateş, kukla ve gölge sanatına büyük bir ilginin olduğunu kaydederek, "Kültür ve Sanat Merkezi olarak kukla ve gölge oyunlarımız devam ediyor. Özellikle çocuklarımızın yoğun bir ilgisi var. Biz de bu sanatı genel olarak okullarımızda icra ediyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.