Kumluca’ya Fakülte Müjdesi

Kumluca’ya Fakülte Müjdesi
Antalya’nın Kumluca ilçesinde Sağlık Bilimler Fakültesi kurulması kararı Resmi Gazetede yayımlandı.Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kuru...

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Sağlık Bilimler Fakültesi kurulması kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. .

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayımlanmasıyla ilgili büyük bir sevinç ve mutluluk duyduklarını belirterek, en kısa sürede faaliyete geçmesini bekledikleri fakülte ile ilçenin değeri ve konumunun bir kat daha artacağını söyledi. Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, Fakülte konusunda ilk kararın Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtçephe’nin düşüncesi olduğunu ve senatonun oy birliğiyle Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması kararının kabul edildiğini kaydetti.

Başkan Çetinkaya, “Akdeniz Üniversitesi senatosunun oy birliğiyle karar almasından sonra, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, kararın Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) genel kurulundan geçmesi için yoğun çaba sarf etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulunda görüşülen ve karar dönüşmesi hususunda da yine Dışişleri Bakanımız ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Antalya Milletvekili adayımız Lütfi Elvan yoğun gayret gösterdiler. Son olarak 13 Nisan günü Bakanlar Kurulu tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı. Bundan dolayı büyük bir sevinç ve mutluluk yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın batısında bir fakülte olmasının, gelecekte kurulmasını ümit ettikleri Batı Antalya Üniversitesi’nin ilk temel taşı olacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, ilçeye Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması kararının AK Parti hükümetinin Kumluca’ya verdiği değerin en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.