"KUMPAS DENDİĞİNDE BU ÜLKEDE AKLA EVET FETÖ GELMEKTEDİR"

"KUMPAS DENDİĞİNDE BU ÜLKEDE AKLA EVET FETÖ GELMEKTEDİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin düzenlediği basın toplantısında bugün AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü ve doğum günü olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Özellikle bugün CHP sözcülerinin kullandığı son derece provokatif, tahrikkar, dili asla kabul etmediğimizi daha önce ifade ettik. Kumpas ile ilgili şunu söylemek isterim, kumpas dendiğinde bu ülkede akla evet FETÖ gelmektedir. Kumpas dendiğinde bizim aklımıza kaset kumpası gelmektedir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin düzenlediği basın toplantısında bugün AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü ve doğum günü olduğunu belirterek, "MYK'nın da böyle bir günde olması önemliydi. Bugünkü MYK toplantısında öncelikli olarak devam etmekte olan kongre süreçlerimiz değerlendirildi. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız, Genel Başkan Vekilimiz ve Başbakanımız ve MYK üyeleriyle teşkilat başkanlığımız tamamlanan belde kongrelerini ve önümüzdeki süreçte başlayacak olan yeni ilçe kongrelerini ve ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra da il kongrelerimize ilişkin genel kriterler bu çerçevede değerlendirildi" ifadelerini kullandı.

"KUMPAS DENDİĞİNDE BU ÜLKEDE AKLA EVET FETÖ GELMEKTEDİR"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ünal CHP'nin kumpas iddialarıyla ilgili soruya, "Bugün doğum günümüz. AK Parti'nin doğum günü. AK Parti'nin doğum gününü gölgeleyecek bir takım spekülasyonların ya da farlı demeçlerin tartışmaların içerisine bugün girmek istemeyiz ama bunlara yarın gereken cevapları veririz" diye konuştu.

Ünal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle bugün CHP sözcülerinin kullandığı son derece provokatif, tahrikkar dili asla kabul etmediğimizi daha önce ifade ettik. Siyasette de böyle bir dilin olmaması gerektiğinin altını çizdik ve dediğim gibi yarın bunlara gereken cevapları vereceğiz. Kumpas ile ilgili şunu söylemek isterim, kumpas dendiğinde bu ülkede akla evet FETÖ gelmektedir. Sivil toplum örgütü görünümlü bu yapının bir paralel devlet yapılanması olduğu ortaya çıktıktan sonra bu yapı ile kimlerin ittifak içinde olduğu bugün açık bir şekilde görülmekte hem söylem hem üslup olarak ve kumpas dendiğinde bizim aklımıza kaset kumpası gelmektedir. Sonrası gelmektedir. Dolayısıyla CHP sözcülerinin kullandığı dil, söylem ve üslupla ilgili söyleyeceğimiz çok şey var ama bugün Ak Parti'nin doğum günü, kuruluş yıl dönümü, o yüzden cevaplarımızı yarına erteliyoruz."

"11.CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ABDULLAH GÜL, KATILAMAYACAĞINA DAİR MAZERET BİLDİRDİ"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü programına katılıp katılamayacağı sorusu üzerine ise Ünal, "Bugünkü kuruluş yıl dönümümü etkinliğimize, 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, katılamayacağına dair mazeret bildirdi. Kendisine hem davetiye ulaştırıldı hem de Sayın Cumhurbaşkanımız kendisini bizzat arayarak davet etti. Daha önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu bizzat ben arayarak davet ettim ve Sayın Ahmet Davutoğlu katılacak. Eski Meclis Başkanlarımız Sayın Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin katılacaklar. Sadece Sayın Abdullah Gül bugün ile ilgili bir mazeret iletti" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.