Kurban Bağışını O Kuruma Yaptı

Kurban Bağışını O Kuruma Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşilay Başkanı İhsan Karaman ve Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ı kabul etti. Kızılay Başkanı Akar,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşilay Başkanı İhsan Karaman ve Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ı kabul etti.

Kızılay Başkanı Akar, son gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdiğini belirtirken, Erdoğan’ın bu sene de kurban bağışını Kızılay’a yaptığın söyledi.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yaptı. Son gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdiğini kaydeden Akar, “Son gelişmelerle ilgili yaptığımızı operasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulundum ve kendisini bilgilendirdim. Tabii bildiğiniz gibi Suriye sınırında çok hareketli saatler yaşandı. Orada Kobani aşiretine bağlı Kürt kardeşlerimiz IŞİD’in önünden sürülerek Türkiye’ye sığındılar. Daha önce sınırın ötesinde tutulan bu arkadaşlarımızın sınırdan içeri girmesine Suruç’tan sınır karakolumuzun yanından içeriye girmelerine müsaade edildi. Ve bunların büyük bir kısmı kendi aşiretleri ve akrabalarının yanında konuşlandı. Bir kısmı da orada bulunan okullarda misafir ediliyor. Tabii biz Türk Kızılay’ı olarak diğer Suriyeli kardeşlerimize, diğer Türkmenlere, Kürtlere, Yezidilere yaptığımız gibi onlara da yardım etmeye başladık. İlk etap ta 3 kamyon su gönderdik. Ardından kamyonlarla su ve bisküvi gönderiyoruz” dedi.

Devletin ilgili birimleri ile görüşerek üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden Akar, “Devlet büyüklerimizin verdiği talimatı yerine getirebilecek kapasiteye sahibiz. Kızılayımızın 30’a yakın deposunda her türlü lojistik malzeme bugünler için saklanmaktadır. Gerekirse hemen devletimizin milletimizin emrine vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Çadırkent kurulup kurulmayacağı yönünde bir soruya ise Akar, “Çadırkent ile ilgili kararı AFAD ve Başbakanlık verir. Verilen karar ne ise ona uyacaklarız” şeklinde cevap verdi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VEKALETİNİ TÜRK KIZILAY’A VERDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sene de kurban bağışını Kızılay’a yaptığını dile getiren Akar, makbuzu göstererek, “Cumhurbaşkanımıza kurban vekaletini Kızalay’a vermesini istedim. Geçen sene Kızılay’a vermişti. Bu sene de yurt dışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban vekaletini Türk Kızılay’a verdi. Bu kurbanlar Somali’de, Nijer’ de Bosna Hersek’te Pakistan’da ve Bangledeş’te kesilecek. Cumhurbaşkanımızdan 3 bin 50 lira parayı da peşin aldım” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.