Küresel Eğitime Uyum Projesi

Küresel Eğitime Uyum Projesi
Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Makine Eğitiminde Küresel Eğitime Uyum” projesinin açılış toplantısı Samsun’da yapılacak.

- Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Makine Eğitiminde Küresel Eğitime Uyum” projesinin açılış toplantısı Samsun’da yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu tarafından 190 bin euro ile desteklenen projenin ortakları Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olurken, iştirakçileri ise, SAMPA, MC Filtre ve MEMSAN’dır.

Proje koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, projenin amacında, mesleki ve teknik eğitim almakta olan ve mezun öğrenciler ile bu kurumda eğitim veren öğretmenlerin mesleki yeterliliğini ve girişimcilik ruhunu arttırmak, özel sektör ve eğitim kurumları arasında mesleki gelişime bağlı iletişimi güçlendirerek mesleki ve teknik eğitimin içeriğini geliştirip kalitesini arttırmaya çalışmak olup, projede ulaşılması planlanan sonuçlar ise, en az yüzde 20 istihdam, özel sektör ile eğitim kurumları arasındaki iletişimin mesleki eğitim temelli olarak geliştirilmesi, öğretmen - öğrenci motivasyonu ve teknik bilgi birikiminin olumlu yönde arttırılması planlandığı bildirildi.

İlgili projenin toplantısının 21 Ekim 2014 perşembe günü saat 12.00’de Atakum ilçesindeki Amisos Otel’de projenin açılışının olacağı bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.