Kursiyerlerden Kutsal Emanete Vefa

Kursiyerlerden Kutsal Emanete Vefa
Kütahya’nın Simav ilçesinde sosyal hayata katkı sağlamayı hedefleyen belediyenin 2 ay önce açtığı ahşap oyma ve dekorasyon kursuna katılan 87 kursiyer hünerleriyle kısa sürede usta oldu.15 Nisan’da so...

Kütahya’nın Simav ilçesinde sosyal hayata katkı sağlamayı hedefleyen belediyenin 2 ay önce açtığı ahşap oyma ve dekorasyon kursuna katılan 87 kursiyer hünerleriyle kısa sürede usta oldu.

15 Nisan’da sona erecek kursta hünerlerini sergileyen maharetli eller şimdi de ilçede tarihi bir camideki Peygamberimiz Hz. Muhammet’e (SAV) ait sakalı şerifin muhafaza edildiği alimunyum malzeme kullanılarak yapılmış kutunun yerine kutsal emanete yakışır ahşap oyma bir sandık yapmak için çalışma başlattı.

Ahşap Oyma ve Dekorasyon Kursu öğretmeni Raif Duraloğlu (69) teklifin kursiyerlerden geldiğini söyledi.

Teklifin ardından Peygamberimize ait sakalı şerifin muhafaza edildiği sandığı gördüklerini dile getiren Duraloğlu, “Çocuklar haydi hiç durmayalım. Bu kutu kutsal emanete hiç yakışmıyor. Bizler ne güne duruyoruz. Hep birlikte hünerlerimizi sergileyerek Peygamberimizin kutsal emanetine yakışır ahşaptan oyma güzel bir sandık yapalım dedim. Arkadaşlarım da kabul etti. İlçeyi karış karış gezerek kutsal emanetin muhafaza edileceği sandık için ahşap malzeme arayışına çıktık. Esnaf bir arkadaşımızda 80-90 yaşında önceden kesilip kurutulmuş bir dut ağacı bulduk. Özenle kesip işlemeye başladık. Kutsal emanete yakışacağına inandığımız sandığın üç parçasını el emeği göz nuru dökerek 15 günde tamamladık. Kalan 2 parçasını da tamamlamak için şimdi 87 kursiyerlerimiz ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hedefimiz Nisan ayının başlarında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’e ait olan kutsal emaneti şanına yakışır sandığı içerisine yerleştirmek olacak” dedi.

Kursiyer Mehmet Yetkiner (59), “Kursta yaptığımız en güzel eserimiz kutsal emanete yakışır sandık olacak, Bunun için arkadaşlarımız hep birlikte çalışıyoruz. Dut ağacına şekil vermek çok zor. Ancak bunu başardık. Herkesin beğeneceği çok güzel bir eserin ortaya çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Simav’da 228 yıllık tarihi Nasuh Ağa Camiinde muhafaza edilen Peygamberimize ait sakalı şerif sadece Kadir gecelerinde halka gösteriliyor. (MY-EFE)

KÜTAHYA’NIN SİMAV İLÇESİNDE SOSYAL HAYATA KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEYEN BELEDİYENİN 2 AY ÖNCE AÇTIĞI AHŞAP OYMA VE DEKORASYON KURSUNA KATILAN 87 KURSİYER HÜNERLERİYLE KISA SÜREDE USTA OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.