Kursiyerlerin Yöresel Yemekleri Görücüye Çıktı

Kursiyerlerin Yöresel Yemekleri Görücüye Çıktı
Ordu’nun Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin istihdam garantili "Aşçı Yardımcılığı Kursu" öğrencilerinin yaptığı yöresel ev yemekleri, protokol mensuplarından tam not aldı.

- Ordu’nun Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin istihdam garantili "Aşçı Yardımcılığı Kursu" öğrencilerinin yaptığı yöresel ev yemekleri, protokol mensuplarından tam not aldı.

Kursiyerlerin yaptıkları tirmit, fasulye turşusu, patlıcan kebap ve yaprak sarma gibi yemekler protokolün beğenisine sunuldu. Yemekte doğu kültürü olarak bilinen çiğ köfte de damak tadı olarak protokol mensuplarına ikram edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Feray Eren, kursun hedefinin ilçedeki genç ve yetişkin bireylerin ihtiyaç duyduğu istihdama yönelik meslek edinme, kendini geliştirme, hobi edinme gibi amaçlarla nitelikli mesleki eğitim almaları ve bu hedeflerine ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Eren, “Bu bağlamda örgün eğitim ve mesleki eğitimin yanı sıra yaygın eğitim faaliyetleri de hız kesmeden devam etmektedir. Okulumuz Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında yer alan ‘aşçı yardımcılığı’, ‘çocuk gösteri giysileri dikimi’, ‘grafik animasyon’, ‘badminton’, ‘voleybol’, kurslarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Haftada 40 saat olarak düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursumuz 30 kişiye hizmet vermektedir. Kursiyerlerimizin yarısı edinecekleri sertifika ile iş hayatında kalıcılıklarını sağlayacak, kalan yarısı ise kolay iş bulma imkanına kavuşacaktır. Hedeflerimizin 1. aşaması olan 828 saatlik ‘Aşçı Yardımcılığı Kursu’nun akabinde 2. aşama olan ‘Aşçılık Kursu’ ile kursiyerlerimiz nitelikli birer aşçı olacaktır” dedi.

Programda ikinci konuşmayı yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, kursta emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bir Kız Meslek Lisesinin hazırlamış olduğu bu programdan dolayı protokol mensuplarımızı burada ağırlamaktan dolayı kıvanç duyuyoruz, emeği geçen idareci öğretmen kursiyer herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemek sırasında okulun Müdür Yardımcısı Kadir Özyılmaz eşi Yeşim Özyılmaz ile birlikte yemeğe katılan misafirlere Türk sanat müziği ziyafeti sundular. Ayrıca okul idaresi tarafından protokol mensuplarına öğrencilerin yaptığı işlemeli havlu hediye edildi.

Kurs münasebeti ile düzenlenen yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, Halk Eğitim Merkez Müdürü Celal Acar ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Halil İbrahim Bekyürek katıldı.

KURSİYERLERİN YÖRESEL YEMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.