’’Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var’’

’’Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var’’
İzmir'in Bayraklı ilçesinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Terör örgütü ne Kürtlerin ne de Türkiye'nin dostudur. PKK'nın...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Terör örgütü ne Kürtlerin ne de Türkiye'nin dostudur. PKK'nın Kürt sorunu yok, olsa olsa Kürtlerin PKK sorunu vardır" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Bayraklı Gümüşpala'da kendisini dinleyen topluluğa konuştu. Konuşmasında MHP ve CHP'ye yüklenen Yıldırım, milletin partilere verdiği görevi yerine getirmeyerek seçmenlerini üzdüğünü ifade etti. "7 Haziran'da vatandaş "bir araya gelin sorunları çözün" dedi ama muhalefet partileri buna yanaşmadı" diyen Binali Yıldırım, MHP'yi "sorumsuz", CHP'yi de "bir alem" olarak değerlendirdi. Yıldırım, şunları söyledi: "Biri çıktı "ben kimse ile koalisyon yapmam ben yoğum" dedi. Peki, Sayın Bahçeli milyonlarca insan sana böyle yapasın diye mi destek verdi? Bu sorumsuzluktur. Bu durum MHP'ye oy verenleri üzdü. AK Parti ile MHP birbirine en yakın partidir. Bunu çok arzu ettik ama hemen kapıyı kapattılar. Biz CHP ile farklı partileriz ama dedik ki; "mesele Türkiye ise her şeyi bir kenara bırakıp fedakarlık yaparız." CHP ye gittik. Oda bir alem. 14 madde koydu önümüze sanki uluslararası anlaşmaya gidiyor. Şartla şurtla önyargı ile bir yere varılmaz. HDP'den bahsetmiyorum bile "Türkiye partisi olacağım" dedi ancak iradesi kendinde değil, onu millet gördü. İki civanımızı yatağında şehit ederlerken onlar terörü lanetleyemedi."

"KÜRT SORUNU YOK, KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR"

Konuşmasında birlik ve kardeşlik vurgusu yapan Yıldırım, şunları söyledi: "Kumandası dışarıda olan kan döken cani örgüt PKK'nın yaptıklarından tüm Kürt kökenli kardeşlerimizi sorumlu tutamayız. Terör örgütü ne Kürtlerin ne de Türkiye'nin dostudur. PKK'nın Kürt sorunu yok, olsa olsa Kürtlerin PKK sorunu vardır."

İzmir'in Türkiye'nin özeti olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz bir yerden geldik. Bu bizim için büyük zenginlik. Gücümüzü enerjimizi boş işlerle yok etmeyeceğiz. Terör, kalleşçe askerimizi, güvenlik güçlerimizi, vatan savunması için gecesini gündüzüne katan fidanlarımızı şehit ediyor ama hiçbir terör birliğimizi kardeşliğimizi bozamaz, biz bu oyuna gelmeyiz. Nasıl atalarımız, dedelerimiz bu ülkeyi canla başla korudu ise bu gün bizde torunları olarak bu ülkeyi korumaya daha azimli ve kararlıyız. Bu böyle bilinsin."

TEZGAHA GEÇTİ

Gümüşpala ve Bayraklı esnafını ziyaret eden Binali Yıldırım, vatandaşlara karanfil dağıttı. Esnaf ziyaretlerinde tezgaha geçip müşterilere hizmet sunan Yıldırım, elleriyle kestiği döneri vatandaşlara ikram etti. Telefoncuda müşterilerin taleplerine yanıt veren Yıldırım, çarşı sonunda esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

’’Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var’’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.