KURUCAOVA 1.BAHAR ŞENLİĞİ YAPILDI

KURUCAOVA 1.BAHAR ŞENLİĞİ YAPILDI
Onikişubat ilçesinin doğal güzellikleriyle bilinen  Kurucaova mahallesi sakinleri geleneksel hale getirmek istedikleri şenliklerinin 1.sini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Onikişubat ilçesinin doğal güzellikleriyle bilinen  Kurucaova mahallesi sakinleri geleneksel hale getirmek istedikleri şenliklerinin 1.sini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Bahar şenliğinin organizasyonunu Kurucaova Ömer Selver Doğan İlk/Ortaokulu ile Kurucaovalı vatandaşlar birlikte  üstlendiler.

Program Püren göletinde  Ömer Selver Doğan İlk/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Adem Çangal’ın  sunumuyla başladı.Bazlama,börek ve çilek gibi yöresel ürünlerin ikramıyla başlayan programda katılımcıların ve çocukların mutlulukları görülmeye değerdi Ömer Selver Doğan Ortaokulu ve Tekir Lisesi öğrencileri folklor gösterileri ve güreş gösterilerinin ardından  Aksu Tv’de yayınlanan “Bizim Eller “programının ekibi de şölene katılarak sazları ve sözleriyle şöleni daha da eğlenceli hale getirdiler. Yemek ikramlarının yanında ise yayık ayranları ikram edildi ve yemek sonrası dağların yüksek kesiminden getirilen kar ise sıcaktan etkilenenler için en anlamlı ikramlardan biri oldu.

dsc_0197.jpg

Sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere plaketlerin takdim edildiği programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av.Fırat Görgel,DSİ Bölge Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Ömer Selver Doğan’da görevli öğretmenler, Kurucaovalı ve Karagözlü vatandaşlar katıldı. İş ve eğitim gereği mahalleleri dışında ikamet eden vatandaşların ise Şenliğin ilk yılında birlik ve beraberlik mesajı vermek için uzun yollardan geldikleri görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç birlik ve beraberliğini gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Kurucaova’nın doğal güzelliklerini şu ifadelerle belirttti.

dsc_0331.jpg

Erkoç: “Saygıdeğer muhtarlarımız ve çok değerli bürokratlarımız, Kurucaova’mızın değerli vatandaşları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şenlikleriniz hayırlı uğurlu ve eğlenceli olmasını diliyorum. Bahar şenliğinizin geleneksel hale gelmesi için bizler elimizden gelen her desteği vermeye hazırız ve güzellikleriyle bilinen bu coğrafyada böylesi muhteşem bir organizasyonda emeği geçen muhtarımı, eğitimcilerimizi hiçbir emekten ve masraftan kaçmayan siz değerli hemşehrilerimi tebrik ediyor, şöleninizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizler gönlü zengin, sofrası açık insanlarsınız bundan sonraki festivalinizi sıcak havadan bunalan vatandaşların katılım sağlayacağı şekilde daha kapsamlı yapalım ve sizin gönül zenginliğinizi ve yaşadığınız coğrafyanın güzelliğini herkes görsün. Kurucaova yapılan tünellerle ulaşım sorununu aştığı gibi geçiş bölgesi haline geldi. Kahramanmaraş merkezde yaşayan vatandaşlar sıcaktan bunaldıkça bu bölgelere gelecek ve inşallah rekreasyon projeleri uygulanarak daha çekici hale gelecek olan bu bölgeler adını daha da fazla duyuracak. Kurucaovalı hemşerilerimin su sorununu çözmek için sürekli sondaj çalışmaları yapıldığını biliyorsunuzdur. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayınız ve bizler sizlere hizmet için buradayız her zaman kapımız açık. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlarken tekrar emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

dsc_0424-001.jpg

Davul zurna eşliğinde oynayarak birlik ve beraberlik mesajı veren mahalleliler festivalin sürekli hale gelmesini istediklerini dile getirerek ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını da sözlerine eklediler.

Programın sonunda konuşma yapan Kurucaova Mahallesi muhtarı Zekeriye Bayır ise yaptığı konuşmada tüm yetkililere teşekkür ederek şunları kaydetti.

Bayır “ 1.Bahar şölenimize katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek emek veren herkesi huzurlarınızda tebrik ediyorum.Şenliğimize katılmak için mesafeyi sorun etmeden buralara kadar zahmet buyuran değerli mahallelilerimizede teşekkür ediyorum.Her zaman destek olan ve yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza,Desteklerini esirgemeyen Onikişubat Belediye Başkanımıza,KASKİ daire başkanlığına,İtfaiye Daire Başkanlığına,Ömer Selver Doğan okulumuz Müdürü Şeref Akpınar ve mesai arkadaşlarına,AKSU Tv ekibine,Birlik ve beraberliğin önemime inanarak yorulmadan usanmadan çalışan değerli mahallelilerime sonszu teşekkür ediyor.İnşallah 2. Yılımız daha görkemli ve daha geniş kapsamlı olacağını  buradan müjdesini veriyor şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Kurucaova 1.Bahar şenliği günün anısına davul zurnayla oyunlar oynanması ve fotoğraflar çekilmesi ile 2018 yılında yapılması planan ikincisinde buluşmak temennisiyle son buldu.

dsc_0362.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.