KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK LİDERLERİ

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK LİDERLERİ
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Halkın Gözünde” kurumsal sosyal sorumluluk liderleri arasında bulunuyor.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Halkın Gözünde” kurumsal sosyal sorumluluk liderleri arasında bulunuyor.

İş dünyasının saygın yayın organlarından Capital Dergisi’nin Mart sayısında yer alam açıklamaya göre, gelenekselleşen “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Liderleri” araştırması, iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Genel müdür, genel müdür yardımcısı, pazarlama müdürü ve diğer birimler müdürlerinin katıldığı iş dünyasında yönelik araştırma, online olarak yapıldı.

Araştırmanın halk geneline yönelik bölümü ise yüz yüze çalışmalarla gerçekleştirildi. 15 ilde, hanelerde, 15 yaş üstü grubunda 1.239 kadın ve erkek katılımcıyla “yüz yüze anket tekniği” kullanıldı.   

Araştırmaya katılanların yüzde 50.1’i erkeklerden oluştu. Araştırmada görüşülenlerin yüzde 39.7’si ilkokul, yüzde 21.8’i ortaokul, yüze 21.7’si lise, yüzde 10.2’si üniversite ve yüzde 2.7’si iki yıllık yüksekokul mezunu.

Anket yöntemi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu “Halk Gözünde En Başarılı Liderler”, SANKO Holding ise “Sorumluluk Şampiyonları” listesinde yer aldı.

SANİ KONUKOĞLU VAKFI

SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi, sosyal sorumluluk faaliyetlerini kurumsallaştırmak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nı kurdu.

Bugüne kadar 3’ü fakülte binası olmak üzere 20 okul binası inşaatını tamamlayarak rektörlüklere ve Milli Eğitim’e teslim eden SANKO ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği binası yanına, Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi inşa ettirdi ve makine donanımını kurdu.

Anne ve Çocuk Vakfı İle işbirliği içerisinde Gaziantep’te okuryazar olmayan ve önemli bölümü kadın yaklaşık 10 bin yetişkinin okuryazar olmasını sağlayan Sani Konukoğlu Vakfı, her yıl 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kıyafet, yine 10 bin öğrenciye okul çantası içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek miktarda kırtasiye yardımı yapıyor.

Şimdiye kadar 12 camii yaptıran Sani Konukoğlu Vakfı her yıl 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs, 35 bin aileye gıda yardımı gerçekleştiriyor.  

Gaziantep’te eğitimin seviyesini yükseltmek amacıyla 2001 yılında Özel Sanko Okulları’nı Türk Milli Eğitimi’ne kazandıran SANKO, bölgede sağlık eğitimi ve hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla 2014-2015 eğitim – öğretim döneminde sağlık bilimleri alanında eğitim veren SANKO Üniversitesi’ni kurdu.

SANKO Üniversitesi, bölgede sağlık hizmetlerinin standardının yükseltilmesi amacıyla Sani Konukoğlu Vakfı tarafından 1996 yılında hizmete sunulan ve 611 yatak kapasitesi ile tek çatı altında Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde öğrencilere uygulamalı eğitim veriyor. 

abdulkadir-konukoglu-personel-cocuklari-ile-iftar-yemeginde--(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.