Kurutmalık Sebze Piyasaya Çıktı

Kurutmalık Sebze Piyasaya Çıktı
Siirt’te kış aylarına hazırlık için şimdiden kurutulan kabak, biber, patlıcan piyasaya çıktı.Köylerden çuvallara doldurularak getirtilen biber, patlıcan ve kabak gibi sebzeler, kurutmalık yapılmak üze...

Siirt’te kış aylarına hazırlık için şimdiden kurutulan kabak, biber, patlıcan piyasaya çıktı.

Köylerden çuvallara doldurularak getirtilen biber, patlıcan ve kabak gibi sebzeler, kurutmalık yapılmak üzere Siirt’in Şeyhler Çarşısı’na satılmaya başlandı. Satıcı Abdulhakkı Çetin, kışın tüketilmesi için genellikle Temmuz aylarında başlayarak yapılan kurutmalık sebzelerin taze olduğuna dikkat çekti. Çetin, "Eruh’un Botan Çayı’na yakın köylerinde bahçelerde topladığımız patlıcan, dolmalık biber, kabak ve domates gibi sebze ürünleri tüm aileler tarafından kış aylarında tüketilmesi için yapılan kurutmalık, Temmuz ayı başında ilimizde yapılmaya başlanıyor. Şuanda yoğun bir talep yok, bazı vatandaşlar fiyatların düşmesini bekliyor. Yapılan kurutmalıklar kışın tüketilmezse bir sonraki kışa da saklanabiliyor" dedi.

Çetin domates fiyatının 1 lira, dolmalık biber, 1,75 lira, kabak 50 kuruş, patlıcanın da 2 liradan kilosunun satıldığını kaydetti.

SİİRT'TE KURUTMALIK PATLICAN VE BİBERLER PİYASAYA ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.