Kuş Gribi Karantinası Başladı

Kuş Gribi Karantinası Başladı
Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki bir besi çiftliğinde kuş gribi virüsü olduğunun tespit edilmesi üzerine, bölge karantina atına alındı. Edincik kırsal mahallesindeki çiftlik civarına giriş ve çıkışla...

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki bir besi çiftliğinde kuş gribi virüsü olduğunun tespit edilmesi üzerine, bölge karantina atına alındı. Edincik kırsal mahallesindeki çiftlik civarına giriş ve çıkışlar yasaklandı.

132 besihanenin içinde yaklaşık 2 buçuk milyon tavuk yetiştirilen Edincik kırsal mahallesindeki bir işletmede kuş gribi virüsü görüldüğü açıklandı. Bandırma Kaymakamı Ali Mantı’nın dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bölgede itlaf ve imha çalışmaları başlatıldığını ve karantina tedbirleri uygulandığı bildirilmişti. İddiaya göre, Edincik kırsal mahallesinde 4 ay içinde 40 bine yakın tavuk telef oldu ve Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ölümler üzerine inceleme başlatıp, aldıkları numuneleri laboratuvarlara gönderdi. Yapılan analizler neticesinde, tavukların toplu telef olmalarının nedeninin kuş gribi virüsü olduğu belirlendi.

Edincik kırsal mahallesi yakınındaki Çinge Mahallesi’nde (köyü) bulunan bahse konu işletme ve yakınında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. İşletmeye giden tüm yollar kapatıldı ve yetkililer haricinde araç ve insan geçişi durduruldu. Çinge-Doğanpınar karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin de katıldığı güvenlik önlemleri çalışmalarında, bölgede hijyen ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildiği, canlı hayvan giriş ve çıkışlarına da izin verilmediği öğrenildi. Kaymakamlık, virüsün bulunduğu bölge ve yakınlarında avcılık yapılmasını da yasakladı.

Bölge sakinleri, virüsün tespit edilmeden önceki ölümler dahil ortalama tavuk telefi sayısının 70 bin civarında olduğunu öne sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.