’Kuş Gribi’ Vakasıyla İlgili Açıklama Yaptı

’Kuş Gribi’ Vakasıyla İlgili Açıklama Yaptı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şu anda Balıkesir’de kuş gribi konusunda alınan tedbirlerin dışında bir tedbir almaya gerek yok. Ama her türlü tedbiri alacak dinamikleri de oluşturduk" dedi. Sağlık...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şu anda Balıkesir’de kuş gribi konusunda alınan tedbirlerin dışında bir tedbir almaya gerek yok. Ama her türlü tedbiri alacak dinamikleri de oluşturduk" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 4 ay içinde 40 bine yakın tavuğun telef olması olması üzerine yapılan incelemeyle ortaya çıkan kuş gribi vakasını değerlendirdi. Sabah saatlerinde İstanbul’dan deniz yolu ile Yalova’ya gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ilk olarak Yalova Valisi Selim Çebiroğlu’nu ziyaret etti. Bir çocuğun çiçek ile karşıladığı Müezzinoğlu, valilik makamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, "Balıkesir’de yaşanan kuş gribi vakası ile ilgili şuanda bilimsel olarak gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı şu an için Balıkesir’de alınan tedbirlerin dışında ilave tedbir almaya gerek duymamıştır. Biliyorsunuz ki viral bulaşma yolları ile bulaşan hastalıklara yönelik bizim her zaman teyakkuzda olmamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili de teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbirleri alacak dinamikleri oluşturduk. Sağlık Bakanlığı olarak konunu takipçisiyiz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.